Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Прокуратурата обвини Калина Сакскобургготска – грозят я до 3 години затвор
Прокуратурата обвини Калина Сакскобургготска – грозят я до 3 години затвор

Прокуратурата обвини Калина Сакскобургготска – грозят я до 3 години затвор

Повдигнаха обвинение на дъщерята на Симеон Сакскобургготски – Калина за шофиране в нетрезво състояние.

За подобно провинение я грози от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лв.

Преди ден дъщерята на бившия цар катастрофира пияна на паркинга на хотел в курорта Боровец. Тестът с дрегер обаче е установил над 1,5 промила алкохол в кръвта.

Днес стана ясно, че МВР е отнело автомобила, който княгиня Калина е управлявала. Тя е отказала да даде кръвна проба. Така ще бъде взет предвид само резултатът от дрегера.

Съпругът ѝ Китин Муньос обясни пред бТВ, че княгинята е била изключително разстроена от това, че е загубила едно от кучата си, което търсила цял ден. Най-много да е пила чаша вино, каза той и обясни, че съпругата му по принцип не пие.

Според него случаят се преекспонира, само защото става въпрос за дъщерята на Сакскобургготски и при удара на бариерата има само материални щети – никой не е пострадал, за да се придава такова значение, смята Муньос.

Според спрелия я гард на паркинга на хотела обаче тя замалко да блъсне човек.

Калина е отказала да даде кръвна проба, разкриха от Прокуратурата. Така разследващите ще вземат предвид резултата от дрегера, който е отчел около 1.5 промила алкохол в кръвта, съобщи NOVA.

Автомобилът, с който княгинята се удари в бариера в Боровец, е предаден доброволно на разследващите с протокол като веществено доказателство.

Колата не е собственост на Калина Сакскобурготска.

От Окръжната прокуратура обясниха, че евентуални нарушения при документирането на отказа на Сакскобурготска да даде кръвна проба, могат да бъдат причина за това обвинение да не бъде повдигнато. Княгинята вече не е в полицията.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?