Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » ПРОСТО ЗАМЕНЕТЕ БРАШНОТО С ТАЗИ СЪСТАВКА: Пържената риба няма да поеме мазнина и ще бъде идеално хрупкава
ПРОСТО ЗАМЕНЕТЕ БРАШНОТО С ТАЗИ СЪСТАВКА: Пържената риба няма да поеме мазнина и ще бъде идеално хрупкава

ПРОСТО ЗАМЕНЕТЕ БРАШНОТО С ТАЗИ СЪСТАВКА: Пържената риба няма да поеме мазнина и ще бъде идеално хрупкава

Рибката не е сложна за приготвяне и не отнема много време, но все пак има трикове, с които можете да я направите още по-добра. Колкото и да е мазна, хората най-много обичат пържена риба, а ето как да я направите идеално хрупкава и да не попива много мазнина.

Това е съставка, която ще използвате, за да замените брашното и която повечето хора имат в кухнята – нишесте.

Царевичното нишесте (густин) ще създаде защитно покритие около рибата, правейки я хрупкава и неспособна да абсорбира твърде много мазнина и да я направи мазна. Можете да използвате този трик, за да изпържите всякакъв вид месо.

Продукти:

  • 800 гр. рибно филе
  • 200 гр.царевично нишесте
  • 1 ч. л. чесън на прах

Приготвяне:

В купа смесете нишестето, сол, черен пипер, чесън, сладък пипер и друга подправка по желание. Оваляйте хубаво рибата, изтупайте излишното нишесте и я изпържете в добре загрято олио. Важно е да има голямо количество олио, за да могат рибите да „плуват“ в него.

Отцедете изпържените рибки върху попивателна хартия.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?