Home » ЗА ДАМИТЕ » Просто изсипете киселото мляко във вряща вода: Няма да спрете да го хапвате, толкова е вкусно!
Просто изсипете киселото мляко във вряща вода: Няма да спрете да го хапвате толкова е вкусно!

Просто изсипете киселото мляко във вряща вода: Няма да спрете да го хапвате, толкова е вкусно!

Никога не сте правили такива мекици!

Приготвят се напълно без мая и сода, но се получават умерено пухкави, хрупкави отвън и ефирни отвътре! Опитайте се да приготвите най-вкусните мекици по тази нова рецепта.

Най-вкусните мекици от парено тесто

Продукти:

  • 2 чаши вода (500 ml);
  • 1 ч.л. сол (5 гр.);
  • 1 с. л. масло (25 гр.);
  • 1 малка чаша натурално кисело мляко (100 гр.);
  • 2 чаши брашно (215 гр.);
  • 2 с.л. растително масло;
  • добавки на вкус (например сирене / картофено пюре / яйце с лук и др.);
  • растително масло за пържене.

Приготвяне:

Сложете тигана на огъня, налейте 500 мл вода. Когато водата заври, намалете котлона под средната степен, добавете маслото и солта. След това изсипете 100 гр. натурално кисело мляко без добавки, разбъркайте.

мляко във вода

Добавете брашното и разбъркайте с шпатула, докато тестото се събере.

брашно във вода

парено тесто

Когато тестото се събере, загрейте го още 2 минути на слаб огън и извадете.

След като изстине, се залива с 2 с.л. растително масло и се омесва с ръце до гладкост.

гладко парено тесто

Тестото ще бъде много приятно за работа, меко, хомогенно, гъвкаво. Отщипете парче, разточете на слой с точилка или пръсти, добавете пълнежа по ваш вкус, оформете мекица.

мекици от парено тесто

Повтаряйте това, докато свърши тестото.

Изпържете мекиците веднага в достатъчно количество растително масло. Трябва да станат хрупкави, с апетитна златисто-кафява коричка.

пържени мекици

Подредете ги върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.  Мекичките от парено тесто са много бързи, хрупкави, ефирни и вкусни!

мекици парено тесто

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?