Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Протестираща от Цалапица: Плаках с глас
Протестираща от Цалапица: Плаках с глас

Протестираща от Цалапица: Плаках с глас

Заместник-директорът на пловдивската полиция Радослав Начев застана пред протестиращите от Цалапица по време на протеста на Орта хан, предаде репортер на „Фокус“.

Срещата продължи половин час. Начев обеща на хората да съдейства да бъде проведена среща на майката на Митко с прокуратурата и наблюдаващия прокурор и увери, че полицията е съпричастна към трагедията.

Той се ангажира да предаде на административния ръководител на прокуратурата да приеме майката на загиналото момче, както и да ги убеди да направят още една среща на жителите на Цалапица съвместно с прокуратурата, за да отговорят те на всички въпроси, които вълнуват хората.

Начев увери още, че наистина има издадена европейска заповед за разследване и за арест на заподозрения за убийството Рангел. И посъветва хората да поискат отвод на наблюдаващия прокурор, ако не са доволни от разследването. Такъв е редът в държавата, каза Начев.

В крайна сметка протестиращите не останаха доволни от отговорите му и отново започнаха да скандират „Чадърът е голям“.

А след срещата една майка написа силен пост в мрежата:

„Влязох в автомобила си след протеста. И плаках с глас. През целия път до дома ми. От гняв. От безсилие. От болка. От това, че днес е Митко. А утре кой? За това, че една майка всеки ден е на гробищата. Там. При сина си. Заровен два пъти. Веднъж от убийците. Втори път от родителите. За една майка, която ще плаче. Ще чака детето си. Докато диша. Защото тук вече е Дивият Запад.

Блокирахме Орта Хан за два часа. Километрични опашки от автомобили. Протестите вече не могат да бъдат мирни! Респект на две жени, които слязоха от колата си. И се присъединиха към нас. Капка в морето са! Но и капка надежда.

Г-н Начев (към настоящия момент зам. директор на МВР – Пловдив) стоеше някъде отстрани. Будни граждани го забелязаха. И доведоха да отговори на многото въпроси. Никой не можел да се постави на мястото на майката на Митко. Негови думи. Очевидно деца няма! Щото ние имаме и можем! Това не е от неговата компетентност. Онова не е. А от чия е? Може би от моята като химик? Или от тази на учители, козметици,продавач-консултанти? Прокуратура и полиция не трябва ли да работят съвместно?

Постът ми е емоционален. И няма как да е друг. Буря от емоции е в душата ми…

П.П. За момента протести на Орта Хан ще има в събота и неделя от 17,00 часа. По молба на майката на Митко – носете чадъри.“

Постът е на Мариана Георгиева.

 

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?