Проф. Габровски от „Пирогов“ освети загадката със Сашко

Проф. Габровски от "Пирогов" освети загадката със Сашко

100 % е сигурно, че детето се е хранило и пило вода. То е в почти идеално физическо състояние при намирането му.

Професор Николай Габровски разказа в студиото на „Събуди се“ всичко за престоя на малкия Сашко, който след откриването бе настанен в „Пирогов“ и там бе девет дни.

При изписването му от болницата бащата сподели, че детето е в много добро състояние, усмихва се, ходи и е в добро настроение.

Сашко беше приет в „Пирогов” в едно сравнително добро състояние. Детето беше с едни много близки до нормалното параметри с леки отклонения, които са напълно приемливи. Със сигурност един 9-дневен престой без храна и вода би довел до едни много по-сериозни последици. Тоест това дете по някакъв начин е успяло да бъде захранено и да приеме достатъчно течности, за да се съхранят параметрите му нормални.

Това мнение изказа началникът на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов” проф. Николай Габровски по повод състоянието на Александър от Перник, когото в продължение на дни издирваха десетки доброволци.

Но за мен е радостно, че лекарите нямахме толкова много работа, а това дете беше спасено от българското общество, което се обедини за намирането му. Всички видяхме колко хора бяха ангажирани в търсенето му и в крайна сметка това беше големия успех на нашето общество.

Според него детето е приемало по някакъв начин храна и вода за да успее да съхрани това състояние, в което го намират спасителите. Как това се е случило засега е загадка, но разследващи органи работят по въпроса и може би един ден това ще стане ясно.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Проф. Габровски от „Пирогов“ освети загадката със Сашко"

Какво мислите?