Проф. Мермерски съветва: Чай от коприва ЛИКВИДИРА алергията от полени

Chai ot kopriva

Мед, лук и медицинска дъвка при дихателна 

Боров терпентин срещу лекарствена 

1 рецепта – инхалации – проф. Мермерски, баща и син:

Предлагаме ви много оригинална рецепта за алергия на дихателните пътища, като определено количество восък се поставя в алуминиев съд на водна баня. След завирането на водата летливите лечебни вещества от восъка (антибактериални и бронхолитични) се отделят и болният ги вдишва през носа и през устата.

Процедурата продължава 15-25 мин. Назначава се обикновено вечер, преди лягане. За по-успешно лечение към восъка трябва да се прибави и пчелен клей (80 г восък и 20 г пчелен клей). Курс на лечение – 15-25 процедури.

2 рецепта – проф. Мермерски, баща и син – за лекарствена алергия:

Много често лекарствата причиняват алергия, която естествено трябва да се лекува. За да не се получи обаче такава, е необходимо при приемането на дадено лекарство да се започне с по-малка доза, тъй като алергията се проявява веднага и това лекарство не бива да се пие.

Ако след изпиването на някакво лекарство се получат обриви или задушаване, най-доброто средство е боровият терпентин (от аптеката). Капват се няколко капки на бучка захар и се смуче. След това се пие колкото се може повече вода. Ако освен обривите се появят и силни нетърпими сърбежи, се пие чай от лозови листа, сварени в 400 мл вода. Пие се 4-5 пъти дневно 1 час преди ядене.

3 рецепта – неизвестен автор – за дихателна алергия:

Разбъркват се 7 с.л. мед и 3 ситно нарязани глави лук. Прибавят се 2 ч.л. медицинска дъвка и се разбърква. Всичко това се залива с 250 мл вода и се вари, докато водата остане наполовина. Прецежда се и се прибавя 250 г добре разбито краве масло. Приема се на гладно – сутрин и вечер по 1 ч.л.

4 рецепта – Дянко Апостолов, с. Самуилово, Благоевградско:

Жена ми получи алергия. Цялата се обрина до такава степен, че не можеше да търпи дрехите по себе си. Една жена ме посъветва да направя силно концентриран разтвор от морска сол. Направих разтвора и я намазах. След пет минути тялото й гореше от намазването. След 90 минути сърбежът и болките изчезнаха. На другия ден остана малко петно, което не бяхме намазали. Намазах го и то изчезна. Така спасих жена си от алергията.

5 рецепта – против поленова алергия от цъфтеж на липите – Маргарита Митракова, Русе:

Госпожа Митракова се е спасила от поленова алергия по следния начин: в 50 мл вряла вода се слагат 2 щипки коприва. Престоява, докато изстине, и се пият по 2-3 чаши на ден.

6 рецепта – за алергични обриви – Рая Гарджева, Сливен:

Госпожа Гарджева е една от най-добрите български лечителки. За алергични обриви тя предлага: 2 с.л. от пресни или изсушени листа от къпини и малини се попарват в 600 мл вода. Полученият чай се пие по 100 мл половин час преди ядене.

7 рецепта: Елена от Силистра:

Алергична съм към някои инжекции. Става голямо твърдо нещо, имам и температура. Слагам на възпаленото място зелев лист – леко начукан, слагам го като компрес сутрин и вечер и бучката се разнася.

8 рецепта – Борис Младенов Яков, Лом:

През август 2011 г. ме налегна една страшна алергия. Тя се появяваше през нощта и се изразяваше в една страхотна кихавица, затруднено дишане, съпроводено със свирене в гърдите и сърбеж на двете ми очи. Отидох на лекар, той ми изписа доста хапчета, но резултатът беше нулев. Тогава се обадих на Грозденка и тя ми каза да започна да консумирам по една глава кромид лук вечер по време на вечеря, а също и да рендосам една глава кромид и да изстискам през марля получената каша, за да получа капки, които да капя в ноздрите.

Веднага започнах да капя по 3-4 капки във всяка ноздра, по няколко пъти през нощта. Не бяха изминали повече от два дена и се сетих да използвам и тампоните, които да са напоени с прополисова тинктура, както вие, проф. Мермерски, показвахте.

Боровият терпентин цери дихателната алергия
Боровият терпентин цери дихателната алергия

Алергичните пристъпи се появяваха при мен само през нощта. За радост през деня не чувствах нищо.

Лечението започнах по следния начин: вечер, като се прибера в спалнята, първо си капвам по 3-4 капки от кромида във всяка ноздра, след половин час в тях поставям тампони, напоени с прополисова тинктура, докато усетя, че са засъхнали, след което пак капвам капки от кромида. След половин час пак поставям тампони с прополисова тинктура и така, докато ми се доспи. Дори много пъти съм заспивал с тампоните.

Под възглавницата ми имаше няколко носни кърпи, които ползвах през нощта, защото кихавицата не ме оставяше да спя повече от един-два часа. Когато ставах през нощта да издухам ноздрите, пак започвах с капките и след това с тампоните – и така до сутринта.

През първите седмици нямаше резултат, но аз бях решил да продължа борбата до пълна победа и след третата седмица започнах да чувствам слабо облекчение, което с всеки изминал ден се подобряваше. Нощем започвах да спя повече, докато след четвъртата седмица алергията си замина. Спрях да капя капки и да поставям тампони. Единствено продължавах всяка вечер по време на вечеря да изяждам по половин глава кромид лук.

Вече седем-осем месеца изминаха, откакто съм се избавил от това страдание, наречено алергия. За всичко, което съм описал, гарантирам, че е напълно истина и вяра в борбата, който не вярва, да не се захваща, защото няма да получи добър резултат.

Яжте банани при магнитни бури

Какви лечебни свойства има бананът?

1. Бананите съдържат микроелементите желязо, флуор, мед – в общ биологичен комплекс и имат синергично превантивна функция спрямо рака.

2. Осемте аминокиселини – съставки на белтъка, както и баластните вещества (особено пектин), предпазват от диария и в известна степен – от запек. Бананите не причиняват напълняване.

Бананът пази от инсулт
Бананът пази от инсулт

3. Бананът има антибиотично действие и е добър при възпалено гърло.

4. При колити, при язви на стомаха и на доденума.

5. При чернодробни и при бъбречни заболявания.

6. Действа добре при детска диспепсия (разбъркан стомах).

7. Укрепва стомашната лигавица срещу появата на киселини и язви.

8. Чудесна диетична храна е при атеросклероза и при хипертония.

9. Неузрелите плодове са добри за диабетици, докато узрелите са противопоказни при диабет.

10. Народната медицина го предписва при истерия и епилепсия като успокояващо средство, а също при заболяване от дизентерия и холера.

11. Бананите са истински рекордьори по наличие на калий, жизнено необходим за доброто функциониране на мускулите, сърцето, черния дроб, мозъка, костите, зъбите.

12. Бананите срещу магнитните бури

В дните на магнитни бури не преяждайте, тъй като препълненият стомах изтегля кръвта от сърцето и мозъка към стомаха и те се оказват в условие на кислороден глад. Най-важно в храненето в такива дни е консумацията на банани. Те съдържат калий и биологично активни вещества, които защитават организма от стреса.

13. Древните китайски лечители препоръчват банана като средство за предотвратяване и лечение на много болести, включително и на инсулта. Едно научно изследване от най-добрите кардиолози на света сочи, че един банан дневно е достатъчен, за да предпази от инсулт хората от рисковата група.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря:

Хмел и валериана при стрес

Поздрави от Разлог, проф. Мермерски. Внуците ми заминаха за САЩ и имат проблеми с работата и здравето, много се притеснявам за тях и този стрес ми се отразява лошо на нервите. Чета редовно вашите препоръки и рецепти, какво бихте ме посъветвал? А.Т. (73 г.)

Минимизирайте стреса - той разболява
Минимизирайте стреса – той разболява

ПСИХИЧЕСКО НАТОВАРВАНЕ И ТРЕВОЖНОСТ

1 рецепта – г-жа Цветанова е имала сериозни проблеми с нервната система и се е лекувала, като е приготвяла следната запарка: в 250 мл (една доза) кипяща вода се поставят 2 ч.л. корени от валериана и 1 ч.л. хмел. Дозата кисне 1 час, след което се прецежда. От запарката се приема по 2 дози дневно, 15 мин. преди хранене сутрин и вечер.

Храненето трябва да бъде разнообразно, като се наблегне на много плодове и зеленчукови сокове. Наложително е да се избягва психичното напрежение. Чистият въздух и разходките сред природата са задължителни за хора с подобно заболяване.

2 рецепта – Петър Пенчев от Велико Търново се е излекувал така: смесват се на 6 капки валерианова, ментова и глогова тинктура. Сместа се пие вечер преди лягане не по-малко от 3 месеца.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Проф. Мермерски съветва: Чай от коприва ЛИКВИДИРА алергията от полени"

Какво мислите?