Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Прочутият билкар Веселин Орешков: Аронията и планинският лимон пазят от всички болести!
Prochytiq bilkar Veselin Oreshkov: Aroniqta i planinskiqt limon pazqt ot vsichki bolesti

Прочутият билкар Веселин Орешков: Аронията и планинският лимон пазят от всички болести!

Доайенът агроном Веселин Орешков е експерт по лечебни растения и природосъобразен начин на живот. Народният мъдрец е познат и като лечител и философ, последовател на Петър Дънов.

Автор е на 9 книги – наръчници за здравословен и пълноценен живот. Роден е през 1940 г. в Троян. От малък се запознава с билките и ценните качества на всички земни растения.

Орешков съветва да не минава и ден, без да хапнем плод, ако искаме да живеем дълго и без болести.

„Плодовете трябва да присъстват в нашата ежедневна храна. Нека всеки, който има възможност, да засади в градината си три плодни растения – арония, сладкоплодна офика и планински лимон. Аронията е наистина солта на живота. С нейните антоциани (сини багрила) върши невероятна работа в организма на човека. Сладкоплодната офика издига съзнанието и лекува цялостно тялото, душата и духа на човека. Планинският лимон е плод на мъдростта. Той има духовни вибрации. С него се почиства целият стомашно-чревен тракт и най-вече дебелото черво – адът на човека“, казва Орешков.

„Аз още от 1949 г. съм се обърнал и към листата. Те не са вкусни както плодовете, но основната сила на растенията се крие в тях – все пак улавят светлината и я преработват за живот. А това е невероятно чудо. Цяло лято те са зелени заради хлорофила, а есен се обагрят във всичките цветове на дъгата. Онези, които синтезират антоциани, са карминеночервени, други стават лимоненожълти – така целият спектър на светлината се отразява в тях“, обяснява билкарят.

Дълголетието си той дължи на навиците си. „Храня се предимно с растителна храна, и то зелена, най-вече листни субстанции. Хилдегард още преди хиляда години е казала на близките си, че получава послание от невидимия свят, че хората не се хранят естествено. Плодове, кореноплодни и разни други са вторична част, те са произведени от листа. Вкусни и приятни са, но в тях има по-малко виталност. А листата вземат слънчевата енергия директно – отдолу влизат въздухът, азотът и минералните соли чрез корените по стъблото. Листът е най-живителната субстанция на планетата. Още през 1933 г. д-р Дж. Крайл е докладвал, че това, което ядем, е лъчение – светлина.

Нашата храна е квант енергия. Това така важно лъчение, което освобождава електрически токове за електрическите вериги на тялото – нервната система и всички органи и клетки се захранват от слънчевите лъчи“, обяснява бай Веско. „Според мен ние пропуснахме много ценно време. Забелязахте ли как мълчаливо за тези 20 години набутаха в храните десетина хиляди вида химикали. Чрез предлаганите днес храни в търговските вериги в организмите на хората се създава наркотична зависимост. Ако някой реши да се отърве от тях и да тръгне по правия път, той трябва напълно и окончателно (без рецидиви) да ги изхвърли от употреба“, казва лечителят.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?