Home » БЪЛГАРИЯ » Пуснаха Христо Шопов срещу подписка. Не бил заплашвал с пистолет, а с ключове
Пуснаха Христо Шопов срещу подписка. Не бил заплашвал с пистолет а с ключове

Пуснаха Христо Шопов срещу подписка. Не бил заплашвал с пистолет, а с ключове

Срещу най-леката мярка за неотклонение – подписка, излиза на свобода популярният актьор Христо Шопов. Това реши Софийският районен съд преди минути.

Набеденият в заплаха за убийство напуска ареста незабавно. Съдът обяви, че няма доказателства звездата на българското кино да е насочвал пистолет към своята съседка Патриша Тийвс. Тя го обвини, че е използвал думите: „ще те застрелям в лицето с пистолета ми“.

От два видеоклипа, които самата гражданка на Люксембург е направила, се виждало, че той държи нещо в лявата си ръка. То наподобявало на връзка ключове, чувало се и подрънкване на ключове. Затова съдът обяви, че може да се направи извод, че актьорът не е държал пистолет, а ключове.

Съдебномедицинската експертиза показала, че Патриша има нараняване на един ден. Според прокуратурата то било причинено от това, че Шопов я хванал под брадичката, блъснал я в оградата на съседна къща и тя паднала. Магистратите приеха, че няма опасност Христо Шопов да се укрие – не е осъждан, има постоянен адрес, а освен това е публична личност.

Актьорът беше арестуван в нощта срещу петък в столичния квартал „Малинова долина“.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?