Home » БЪЛГАРИЯ » Разбра се защо перничанинът Шико нахлу при президента с пищова на жена си, замесени са много пари
Разбра се защо перничанинът Шико нахлу при президента с пищова на жена си, замесени са много пари
Разбра се защо перничанинът Шико нахлу при президента с пищова на жена си, замесени са много пари

Разбра се защо перничанинът Шико нахлу при президента с пищова на жена си, замесени са много пари

72-годишният Сашко Игнатов, който нахлу въоръжен в президентството и заплаши да стреля във въздуха, е бил с пистолета на съпругата си, пише „Телеграф“. Перничанинът също имал оръжие в миналото, което му е било отнето след присъда за непредумишлено убийство. Това съобщи вчера вътрешният министър Младен Маринов.

От СГП добавиха, че Игнатов е с повдигнато обвинение за незаконно притежаван „Валтер“ и 19 броя патрони, с които се опитал да влезе в приемната на президента Радев.

„Търсил е внимание по някакъв негов проблем“, обясни мотивите му МВР шефът.

Според първоначалните данни от разследването Сашко е имал бизнес, но е фалирал. Има кредит към банка за около 200 000 лв. Отделно от това има да плаща кръвнина на близки на убития от него мъж, които претендират за жилището му в Перник. Игнатов писал редица жалби до съда в миньорския град, но без резултат. Под заплахата да остане на улицата, след като цялото му имущество се разпродава, мъжът решил да търси помощ от президента.

Проверка във фирмения регистър Дакси, показва, че Сашко е имал участие в 6 фирми, повечето от които в момента са с наложен запор. Занимавал се е с търговия на горива, строителство, имал е бензиностанция и участие в хладилен завод. В част от дружествата фигурира и съпругата му Марийка Трендафилова.

След задържането на Сашко, известен още като Шико полицаи са претърсили апартамента му на ул. „Железничарска“ в Перник. Там е регистрирана една от фирмите му. Разследващите проверяват как е съхраняван пистолетът „Волтер“ и има ли още боеприпаси.

Вътрешният министър коментира, че случаят със задържането на мъжа е показател за доброто взаимодействие между МВР и НСО.
Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?