Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Рецептата за пилешката супа на Линда Петкова, която тя взе от тъща си
Рецептата за пилешката супа на Линда Петкова която тя взе от тъща си

Рецептата за пилешката супа на Линда Петкова, която тя взе от тъща си

Съпругата на бившия премиер и лидер на „Продължаваме промяната” – канадката Линда Макензи-Петкова, издаде своя книга, озаглавена „Кулинарният свят на Линда Петкова“. Томчето, богато илюстрирано и добре оформено, е с цена 32,90 лв. и вече е по книжарниците.

Рецептите, включени в сборника, са наистина вкусни и изглеждат сравнително лесни за изпълнение, увери се Lupa.bg. Предлагаме ви едно от включените в книгата предложения – прословутата пилешка супа на Линда, която тя често приготвя.

Съпругата на Кирил Петков уточнява, че това всъщност е рецепта, която е взела от тъща си Венета. Затова и в книгата тя е изписана като „Пилешката супа на баба Вени“.

Пилешката супа на баба Вени

Продукти:

½  средно голямо пиле (най-доброто качество, което може да намерите), изплакнато и подсушено с кухненска хартия

½  глава червен или жълт лук, ситно нарязан

2-3 средно големи моркова, нарязани на дребни кубчета

1 бр. пащърнак, нарязан на дребни кубчета

½  глава целина или 2 стебла целина, нарязани на дребни кубчета

½  малка червена чушка, ситно нарязана

2-3 скилидки чесън, настъргани

1 малко парче пресен джинджифил, настърган

½  чаша крем фреш или 1 ½  чаша мляко

1 яйце

Подправки: сол, черен пипер, риган, пресен магданоз, пресен босилек

фиде, което може да бъде и безглутеново

Начин на приготвяне:

Това е най-добрата рецепта за пилешка супа на всички времена. Повярвайте ми, изпитана е многократно.

Купете пиле с добро качество или такова, отглеждано свободно, защото, колкото е по-добро, толкова повече вкус ще има супата. Сложете половинката пиле в голяма тенджера с 10-12 чаши вода и оставете да кипне. Добавете сол, черен пипер и риган, нарязани на кубчета зеленчуци, чесъна и джинджифила. Намалете температурата до средна и оставете да къкри 2 ½  часа. Отстранявайте пяната, ако е нужно.

Извадете пилето и оставете да се охлади. Когато е изстинало достатъчно, отделете месото от костите и го накъсайте на дребни парченца. Добавете фидето, ако слагате, и гответе още 5 мин. Прибавете в тенджерата свареното пилешко месо. В малка купа разбийте яйцето с крем фреша (или млякото) и добавете към супата. Опитайте на вкус и подправете, ако е нужно. Поръсете отгоре с пресен магданоз и босилек.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?