Home » ЗА ДАМИТЕ » РЕЦЕПТА ЗА ВЪЛШЕБНА ЛЯТНА ВОДА: Против пигментации, суха кожа, накъсана коса, акне и изгаряния
Kak se pravi lqtna voda

РЕЦЕПТА ЗА ВЪЛШЕБНА ЛЯТНА ВОДА: Против пигментации, суха кожа, накъсана коса, акне и изгаряния

През лятото обичаме да сведем козметиката до минимум, особено когато сме на морето или други басейни.

Прекомерното излагане на вода, сол, хлор и слънце може да изсуши кожата и да доведе до тежка пигментация и изгаряния.

Можете да избегнете всички тези проблеми с рецепта за универсална натурална вода, с която резултатите няма да изчезнат. Дори няма да се налага да го масажирате, просто го напръскайте върху себе си – той е за лице, тяло и коса.

Ако все пак се изгорите, тази вода е отлична първа помощ при изгаряния. Ако го приготвите, със сигурност ще ви хареса толкова много, че ще го използвате и след годишния.

Характеристиките на водата са:

– Богата е на антиоксиданти
– Забавя стареенето
– Осигурява богата хидратация на косъма и кожата
– Подходяща е за всички типове кожа и коса
– Изключително освежава
– Подходяща е след депилация
– Предпазва от UV радиация
– Предотвратява пигментацията
– Успокоява кожата след слънчеви бани и изгаряния (без защитен фактор)
– Предотвратява образуването на акне от потта
– Рецепта за вълшебна лятна вода

Съставки:

– Половин чаша дестилирана вода
– ¼ чаша зелен чай
– ¼ чаша кокосово масло
– Няколко капки масло от семена на краставица
– Пулп от няколко листа от алое вера или 2 капки масло от алое вера

Приготвяне:

Отстранете пулпата от листата на алое вера, смесете всички съставки в блендер и изсипете в спрей бутилка.

Разклатете преди употреба.

Лечебни свойства на съставките във водата

Зеленият чай е мощен антиоксидант, който предотвратява увреждането на кожата и забавя стареенето.

Благодарение на своите защитни свойства, той е отличен като основа за продукти за тен.

Действа срещу тъмни кръгове, бръчки по лицето (особено около очите), тъмни петна по лицето, акне, подобрява естествената устойчивост на тялото към UV лъчи, има противовъзпалителни свойства, помага за успокояване и охлаждане на чувствителната кожа, като я предпазва от допълнително раздразнение.

Кокосовото масло е хит в грижата за косата и кожата. Приложенията му са безброй, а известно е, че е изключително хидратиращ, възстановява щетите, помага за по-бързото възстановяване на напуканата кожа и е подходящ за грижа за изгорена кожа.

Доказано е, че кокосовото масло съдържа фитостероли, за които се твърди, че са отговорни за тези противовъзпалителни и регенеративни свойства на маслото. След нанасяне кожата е кадифено гладка.

Краставиците върху очите са класика в домашните процедури за лице и това е оправдано, защото по ефективност могат да се сравняват с по-известното алое вера. Подобен ефект има и маслото от семена на краставица, бързо се абсорбира и отлично овлажнява кожата и косата.

Съдържа витамин Е и фитостероли, които предпазват кожата от външни увреждания. Подходящ е за ежедневна употреба при акне, псориазис, екземи, слънчеви раздразнения, при терапии срещу стрии, суха и увредена коса и нокти. Той е отличен избор за хора, които имат проблемен тип суха кожа с акне.

Гелът от алое вера е едно от най-добрите естествени средства за грижа, хидратация и лечение на кожата, предпазва от раздразнения и облекчава изгаряния. Подходящ е за употреба от всички типове кожа, облекчава симптомите на повечето кожни заболявания и предпазва от UV радиация и намалява пигментацията.

Маслото от алое вера облекчава възпалителните процеси по кожата. При ежедневно приложение кожата става сияйна, като се препоръчва и за суха и увредена коса. Съдържа изключително много съставки, които имат балансиращо действие помежду си и точно затова осигуряват на кожата едновременно влага и богата грижа. Маслото е подходящо за всеки тип кожа, на която липсва влага.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?