Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Родих бебе с тегло само 900 грама, ето как изглежда 20 години по-късно (СНИМКИ / ВИДЕО)
Родих бебе с тегло само 900 грама, ето как изглежда 20 години по-късно (видео)

Родих бебе с тегло само 900 грама, ето как изглежда 20 години по-късно (СНИМКИ / ВИДЕО)

Трудно е за вярване, но дъщеря й наистина е родена с тегло само 900 грама!

Приятели, семейство и дори лекари й казвали, че момичето й просто няма шанс да оцелее, защото заболявания като на нейното бебе имат само стотина деца и почти всички от тях не са успели да оцелеят…

Но дори след толкова трудни думи майката не се отказала и както се оказало, не било напразно.

Днес момичето вече е на близо 20 години и не само успяло да оцелее, като по този начин докаже на целия свят, че майка й е права, но и да стане пълноправен член на нашето общество.

бебе 900 грама
Източник: YouTube/truly

Как се развила съдбата й?

Тя се казва Кенади Журден, родена е в Канада с рекордно ниско тегло от 900 грама и височина само 28 сантиметра. И ако височината й била само два пъти по-малка от стандартната, тогава теглото й било  поне три или дори четири пъти под нормата.

Самата бременност започнала като всички останали – майката на бебето Журден ходела по лекари, преминала всички видове изследвания и се подложила на много прегледи.

Съдейки по първоначалните данни, всичко с плода било  наред, сърцето бие перфектно и Журден нямала аномалии.

Както се оказало по-късно обаче, бебето има изключително рядко заболяване, от което са боледували по-малко от 100 души през цялата история на изследването. Така че било нереалистично да се забележи това нещо на етапа на първичните прегледи.

Кенади Журден
Източник: YouTube/truly

В резултат на това изминал повече от половината от периода на бременността, когато и жената, и лекарите започнали да гледат плода по-внимателно, защото той растял много по-бавно от обикновено.

В осмия месец от бременността, по време на ултразвуково изследване, били открити аномалии в развитието.

Неутешимата диагноза – „Първичен нанизъм“ предполагала почти 100% неоцеляване и й било предложено да откаже раждането.

Жената нямало как да приеме такъв съвет и решила да рискува.

Месец по-късно настъпило раждането и се родило невероятно малко бебе.

Кенади Журден
Източник: YouTube/truly

Както казахме по-горе, тя тежала по-малко от 1 килограм, а височината й била под 30 сантиметра!

Акушерите и лекарите, които контролирли процеса на необичайното раждане, жили много, много изненадани както от размера, така и от външния вид на момичето, защото имало много красива руса коса и невероятни сини очи.

Според лекарите Кенади имала мозъчно увреждане, зарад което нямало да живее дълго. В отчаянието си родителите веднага кръстили бебето. Но, за щастие, прогнозите на лекарите не се сбъднали.

За да оцелее момичето, тя трябвало да измине дълъг път, за да поддържа здравето си с помощта на помощни устройства, устройства за снабдяване с хранителни вещества и други чудеса на науката, благодарение на които момичето останало живо.

Отначало беше много трудно – спомня си майката на Журден – Защото бебето имаше изключително малки ръце и крака и буквално всяко докосване можеше да ги повреди.

С течение на времето момичето ставало все по-силно и по-силно, въпреки диагнозата на нейното заболяване, при което може да се случат най-ужасните последици, вариращи от проблеми с костите до мозъчни усложнения и допълнителни умствени увреждания.

Момичето израснало като напълно пълноценно дете. Когато дошло време да отиде на училище, тя била записана в най-обикновен клас, където момичето се учело добре. Ходи на плуване, обича да кара кънки.

Момичето не е единственото дете в семейството, има по-малък брат, той е абсолютно здрав и лудо обича сестра си, винаги я защитава.

Благодарение на необичайния си външен вид, момичето дори било взето за една от главните роли във филма „Iep!“. В него тя се появила като необичайно бебе, което се родило с аномалия под формата на крила на малко ангелче.

Така че слава на Бога, лекарите и, разбира се, майката Журден, че не само не изоставили специалното дете, но и успели да отгледат толкова красиво момиче.

Източник: Свободна зона

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?