Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Родих близнаците си много по-късно в живота и най-голямата ми дъщеря не го прие добре
Родих близнаците си много по-късно в живота и най-голямата ми дъщеря не го прие добре

Родих близнаците си много по-късно в живота и най-голямата ми дъщеря не го прие добре

Когато една жена в края на 50-те си години се омъжва повторно и решава да има деца, тя никога не е предполагала, че решението ѝ ще предизвика гнева на най-голямата ѝ дъщеря. Тя загубила връзка с дъщеря си и внучката си, но била сигурна, че е направила правилния избор.

Някои от най-критичните решения, които вземаме в живота, могат да променят реалността ни или да доведат до все по-голямо отдалечаване от скъпите ни хора. Лорън Коен от Парамус, Ню Джърси, се намира в подобни обстоятелства, но въпреки всичко отстоява позицията си.

Всичко започва през 2002 г., когато среща човек, който оставя трайно впечатление у нея. От този момент нататък Коен вече никога не била същата и знаела, че всяко нейно решение ще се върти около този конкретен човек.

Влюбване

Коен се е развела с първия си съпруг Рей след две години брак, когато на курс по танци в Ню Джърси пресича пътя си с Франк Гарсия. Въпреки че той е с 20 години по-млад от нея, двамата се влюбват мигновено и стават практически неразделни. Коен си спомня:

“Никога не съм мислила, че той може да се интересува от толкова по-възрастна жена. Той беше страхотен танцьор, затова една вечер го поканих да танцуват и той се съгласи.”

Двамата се женят през юли 2002 г. и скоро след това Коен започва да се притеснява от огромната разлика във възрастта им. Тя се опасява, че съпругът ѝ може да се окаже, че се грижи за жена на 80 години и след това да се почувства твърде стар, за да започне отначало. Освен това искала съпругът ѝ да изпита родителско щастие.

YouTube/Truly

Създаване на семейство

Двойката потърси възможност за ин витро оплождане, за да създаде семейството, за което копнееше. Но тъй като Коен е в края на 50-те си години, много лекари ѝ отказват. През януари 2004 г. тя получава “ДА” от клиника във Вирджиния. Клиниката се отказва от тях след четири неуспешни цикъла на ин витро.

Изненадващо, радостта на Раунигк се умножава, когато през май 2015 г. тя посреща четиризнаци – едно момиче и три момчета, чрез ин витро.

Именно тогава лекар в Ню Джърси се съгласил да помогне и двойката забременяла. През декември 2004 г. Коен и Гарсия посрещат първото си момиче, Ракел, чрез ин витро. По-малко от година след раждането на Ракел Коен открива, че очаква близнаци.

YouTube/Truly

Посрещане на близнаци

На 22 май 2006 г. 59-годишната Коен ражда близнаците Грегъри и Жизел чрез ин витро с помощта на донорски яйцеклетки и става най-възрастната майка в САЩ, станала майка на близнаци. Тя споделя пред PEOPLE:

“Не се чувствам като рекордьорка. С изключение на артрита, съм в отлична форма.”

Съпругът и децата ѝ стават неин основен приоритет и тя иска да остане наоколо колкото се може по-дълго, за да види как децата ѝ учат в колеж. Коен споделя, че е трябвало да промени начина си на живот, за да си осигури здраве и активност.

Промяна на начина на живот

В допълнение към заниманията с пилатес и йога, майката на три деца сподели, че всяка седмица е приемала близо 100 хранителни добавки, за да поддържа добра форма. “Приемам 98 хапчета седмично, смесица от лекарства и хранителни добавки. Надявам се, че те ще ми дадат достатъчно дълъг живот”, допълва Коен. Някои от лекарствата ѝ включват витамин Е за нервната система, ресвератрол и куркумин за антиоксиданти и витамин D3 за рак и остеопороза.

“Занимавам се с пилатес всяка седмица”, казва тя. “Не искам да седя в парка и да се мъча да се движа. Искам да играя с децата и да ги бутам на люлките.” Сега повече от всякога тя се бори, за да остане жива и здрава.

YouTube/Truly

Във видеоинтервю Коен споделя, че хората често я мислят за баба на децата ѝ, а тя ги поправя и казва, че е по-възрастна майка. По ирония на съдбата това, че е станала по-възрастна майка, означава, че Коен се е отрекла от най-голямата си дъщеря Рене. Тя каза: “В момента, в който Рене е напуснала училище, тя е била принудена да се откаже от него:

“Рене беше ужасена, когато й казах, че съм бременна. Тя каза, че това е неестествено и ненормално. След това много се разстрои и започна да плаче, казвайки ми, че това е нередно. Сърцето ми се къса от това, че в повечето случаи съм загубила връзка с нея. Наистина съм разочарована, но трябваше да го направя.”

YouTube/Truly

Разстроената Коен споделя, че 32-годишната ѝ тогава дъщеря е била “отвратена” от решението ѝ да има деца на по-късен етап от живота си. В резултат на това Коен не се вижда толкова често с Рене и с едногодишната си внучка Хана.

Те се срещат четири пъти годишно в ресторант, тъй като Рене е обещала никога да не стъпва в дома на майка си. “Как бих могла да опозная внучето си в ресторант?” Коен каза: “Не мога да се съглася.

Въпреки това Коен, която ръководи адвокатска кантора, смята, че е направила правилния избор. Въпреки че Коен трябвало да се научи отново да бъде майка на малки деца, тя каза, че изпитва облекчение да знае, че съпругът ѝ няма да остане сам, ако тя умре първа.

YouTube/Truly

Гарсия изрази задоволство, че е станал баща на близнаци и няма търпение да се впусне в бащинството. Надяваме се Коен и Гарсия да прекарат прекрасно време като родители и семейството им да продължи да расте в любов.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?