Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Родните звезди, хванати пияни или дрогирани зад волана, но се отърваха
Родните звезди хванати пияни или дрогирани зад волана но се отърваха

Родните звезди, хванати пияни или дрогирани зад волана, но се отърваха

Поглед назад към поредицата от случаи, в които известни личности бяха хванати да шофират след употреба на алкохол или наркотици, събра bTV. Разкаяха ли се за постъпките си?

В нощта на 27 април 2011 г. актрисата Елена Петрова е спряна за рутинна проверка. Алкохолната проверка отчита 1,2 промила. Елена Петрова остава без книжка за една година, глобена е и с 300 лева.

Полицията в Банско арестува актьора Явор Бахаров на 8 февруари 2020 г. заради шофиране под влиянието и на алкохол, и на наркотици. Дрегерът показва 1,3 промила, а тестът за наркотици реагира на марихуана и кокаин. Благоевградският окръжен съд първоначално го осъди на година затвор, но след обжалване замени ефективната присъда на Бахаров с условна.

След като излезе от ареста, актьорът се извини на близките си: „Съжалявам най-вече, че притесних роднините и най-близките ми, това беше най-неприятното.“

Готвачът Андре Токев е спрян за проверка на 31 октомври 2021 г. и задържан заради шофиране в нетрезво състояние на „Околовръстното“ в София. Дрегерът показва 1,9 промила алкохол.

Токев е задържан по време на изпитателен срок отново по присъда за шофиране в нетрезво състояние. Шеф готвачът призна вината си и влезе в затвора за 7 месеца.

„Никога не съм искал да сядам пил зад волана, човек не го прави нарочно. Просто някой път не го осъзнава правилно“, каза той.

Четири месеца условно с три години изпитателен срок, отнемане на книжка за 6 месеца и глоба от 150 лева. Това е присъдата на певицата Белослава. На 11 юли миналата година тя беше задържана зад волана с над 1,2 промила алкохол.

В края на миналата година журналистът Ивайло Цветков-Нойзи беше хванат да шофира с 2,12 промила алкохол. След установеното нарушение Нойзи е предал автомобила си доброволно, а след задържането му е бил освободен срещу гаранция от 15 000 лева.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?