Home » ЗДРАВЕ » САЛАТА-МЕТЛА! Почиства тялото от всичко излишно и слабееш без грам усилия:
САЛАТА-МЕТЛА! Почиства тялото от всичко излишно и слабееш без грам усилия:

САЛАТА-МЕТЛА! Почиства тялото от всичко излишно и слабееш без грам усилия:

Салата „Метла“ ( или както се нарича още „Четка“) е изключително популярна няколко години подред.

Може да не изглежда толкова привлекателно и екзотично като другите салати, но е съкровище за тези, които искат да прочистят тялото си и да отслабнат. Каква е нейната тайна?

Основните компоненти на салатата (зеленчуци и билки), които обогатяват организма с витамини и минерали, са богати на диетични фибри и пектин.

Благодарение на това, това здравословно ястие допринася за ефективното почистване на червата. По този начин, поради изхвърлянето на фекални отлагания, телесното тегло също намалява.

Но това не е всичко: тъй като някои от съставките на тази салата са нискокалорични, ако замените едно хранене (например вечеря) с тази салата, можете да се отървете от мастните натрупвания.

По този начин резултатът от консумацията на вкусна и здравословна салата е пречистен организъм и коригирано телесно тегло. Има няколко рецепти за приготвяне на тази салата. Ще разкрием основната рецепта:

салата Метла

Салата МЕТЛА

Продукти:

  • зеле
  • цвекло
  • моркови
  • билки
  • лимонов сок
  • олио или още по-добре – зехтин

Приготвяне:

Настържете зелето, след това червеното цвекло и моркова в съотношение: 3:1:1

Добавете билки по ваш вкус (смирна/копър, магданоз, целина). Намачкайте зеленчуците с ръце, за да пуснат сок. Добавете малко лимонов сок. По желание, за да постигнете пикантност, можете да добавите малко настърган чесън към салатата.

Подправете с малко количество растително масло (особено се препоръчва ленено или зехтин). Имайте предвид, че маслото е доста калорично, въпреки че студено пресованите масла са полезни и препоръчителни. Една супена лъжица е достатъчна.

Излишно е да солите салатата. Ако не можете да се откажете от соления вкус, използвайте соев сос, който придава солен вкус на ястията и като цяло подобрява вкуса на храната, има висока хранителна стойност и не е вреден за здравето.

Имайте предвид: при ниска киселинност в стомаха е по-добре да използвате кисело зеле. Ако имате проблеми със стомаха, най-добре е да се консултирате с вашия лекар или диетолог.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?