Горещи новини

Салата Седмото небе – правя я на всяка Нова година и гостите я обожават!

Салата Седмото небе - правя я на всяка Нова година и гостите я обожават!

Салата СЕДМОТО НЕБЕ е една от любимите ми салати с паста. Състои се от много зеленчуци, а киселото мляко й придава приятен освежаващ вкус.

Тази макаронена салата се приготвя много бързо и лесно и е отлична като гарнитура към основно ястие, но и като салата. У нас по традиция я правим на всяка Нова година и гостите обикновено я изяждат първа, даже търсят и допълнително, затова я приготвям в по-голямо количество.

Прочетете по-долу как се приготвя. Ето какво ви трябва:

макаронена салата седмото небе

Снимка: YouTube

Салата Седмото небе

Необходими съставки: 

  • 400 гр. паста Матини
  • 1 глава червен лук (може и обикновен)
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 3-4 кисели краставички
  • 1 малка консерва царевица
  • 1 чаша кисело мляко от 180 гр.
  • сол на вкус
  • 150-200 г сирене
  • 2 сварени яйца
  • пресен магданоз
  • сладък червен пипер

Начин на приготвяне: 

В дълбока тенджера се слага много вода, след което се слага на котлона и се загрява до кипване.

тенджера на котлона

Снимка: YouTube

Добавете малко сол към водата. През това време, докато чакате водата да заври, пригответе зеленчуците. Измийте моркова, обелете го и го нарежете на кръгчета или кубчета.

Обелете лука, след което го нарежете на малки кубчета. Нарежете също на ситно три-четири кисели краставички от буркан.

През това време водата в тенджерата трябва да заври, затова добавете пастата и гответе ал денте, за време според етикета на опаковката.

нарязани зеленчуци

Снимка: YouTube

Добавете нарязания морков да се свари заедно с макароните. Необходимо е само от време на време да се разбърква.

Измийте сварената паста под студена вода и я отцедете добре. Сложете пастата заедно с морковите в отделна стъклена/прозрачна (декоративна) купа.

След това се добавят наситнените кисели краставички и наситнения лук.

сварена паста

Снимка: YouTube

паста  лук

Снимка: YouTube

Разбъркайте пастата с лъжица. Накрая добавете и сварената царевица от консерва.

салата с макарони

Снимка: YouTube

царевица в салатата

Снимка: YouTube

След като разбъркате добре салатата, залейте с чаша 180 г течно кисело мляко (може да добавите и повече, ако искате да е по-сочно).

макаронена салата

Снимка: YouTube

кисело мляко в салатата

Снимка: YouTube

Отгоре настържете около 150 г краве сирене, може и друго по ваш вкус.

салата с кисело мляко

Снимка: YouTube

След като отново разбъркате салатата, ще ви останат още няколко съставки за добавяне. Изстискайте една-две скилидки чесън през преса или ги нарежете на много ситно.

чесън в салатата

Снимка: YouTube

След това посолете и добавете твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета (или кубчета, както предпочитате). Разбъркайте добре, за да се разпределят съставките равномерно, след което избършете стените на купата с хартиена кърпа.

Украсете отгоре с няколко кръгчета сварени яйца и няколко листа пресен магданоз. На няколко места поръсете малко червен сладък пипер на прах.

готова салата

Снимка: YouTube

макаронена салата с яйца

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Салата Седмото небе – правя я на всяка Нова година и гостите я обожават!"

Какво мислите?