Горещи новини

Сама отглеждам внука си, притеснявам се за него! Какво да правя?

Сама отглеждам внука си притеснявам се за него! Какво да правя?

Мили хора, моля ви, помогнете на една възрастна жена!

Не знам какво да правя, а се страхувам, че внукът ми Ясен има нужда от медицинска помощ. Поне така чух неотдавна по телевизията.

Работата е там, че дъщеря ми и зет ми вече трета година работят в чужбина, първо бяха в Гърция, после се преместиха в Испания.

Връщат се за кратко през отпуската, но редовно изпращат пари. Още с първите суми ми поръчаха да купя компютър на детето и аз го направих. Разбира се, посъветвах се с племенника си, който разбира от тази техника.

Оставиха ми Ясен, когато беше само на 11. Грижа се за него и го обичам повече от всичко. Само че през последната година внук ми почти не говори с мен.

Не че ми се сърди за нещо, просто с дни не се откъсва от компютъра – рови се в някакви сайтове, играе игри и дори се дразни, когато родителите му се обаждат по скайпа, защото му прекъсвали заниманията.

Аз им казвам какво се случва с момчето, а те ме успокояват, че сега всички деца били такива – интернет поколение.

Притеснявам се за внука си!

Да, но Ясен понякога не спи по цяла нощ, а на сутринта продължава да се взира в монитора, особено сега през ваканцията.

Нямам представа как ще ходи на училище, когато учебната година започне. Не обръща внимание дори на любимите си пържени филии с ягодово сладко. Сутрин му ги оставям в чинията пред носа, топли и ухаещи, а се случва да ги намеря непокътнати след няколко часа, когато вече е време за обяд.

Внук ми отдавна не сяда да се храни на масата с мен, все не бил гладен, все трябвало нещо важно да довърши. Станал е кожа и кости, очите му са изцъклени и зачервени, прилича на зомби.

Ще се радвам, ако някой ме посъветва какво да правя, защото дъщеря ми и зет ми ще си дойдат чак за Коледа, пък и ми се струва, че не осъзнават докрай проблема.

Не съм изкукала и невежа старица, на 64 години съм, имам висше образование и макар да съм пенсионерка, все още ме търсят за консултации от бившата ми работа.

Само че наистина ме е страх за момчето, което дори не играе с връстниците си навън.

Кръстева

Твоят коментар

Be the first to comment on "Сама отглеждам внука си, притеснявам се за него! Какво да правя?"

Какво мислите?