Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Само аспирин, мед и вода и става-Дълбоко почистване на лицето с една процедура – дори козметолозите я препоръчват
Само аспирин мед и вода и става-Дълбоко почистване на лицето с една процедура - дори козметолозите я препоръчват

Само аспирин, мед и вода и става-Дълбоко почистване на лицето с една процедура – дори козметолозите я препоръчват

Всички мои приятели опитаха тази маска, включително и аз! Възхитени сме и ви препоръчваме.

Имаме нужда от: 

  • 1. Мед (0,5 ч.л.)
  • 2. Няколко капки вода
  • 3. 3 таблетки аспирин

За да приготвите тази страхотна маска са ви необходими само две съставки:

– ацетилсалицилова киселина (известна още като „аспирин“),
– мед (всякакъв, може да се захароса).

Маската е както механичен, така и химичен (или киселинен) пилинг. Същността на работата му се състои в това, че салициловата киселина интензивно ексфолира горния слой на кожата (в салоните за красота предлагат салицилов пилинг, но вече по-дълбок) ново обновяване на епидермиса. Също така, такъв пилинг идеално полира кожата, изглаждайки неравностите и бръчките.

Като цяло киселините помагат много добре в грижата за мазна, пореста кожа, както и за старееща кожа. Медът в тази маска служи като средство за хранене и хидратация. Почистената кожа с благодарност ще приеме всички полезни свойства на меда.

Ако по някаква причина не можете да използвате мед, тогава можете да смесите аспирин с всеки друг „сгъстител“: заквасена сметана, например, или закупена кремообразна маска.

Но е по-добре, разбира се, да видите веднъж, отколкото да чуете сто пъти, затова ви показвам стъпка по стъпка подготовката на маската.

Взимаме 3 таблетки аспирин, капваме върху тях буквално една капка вода, малко. След минута ще видите, че таблетките са абсорбирали вода и са се разхлабили. Сега можете да ги омесите. Някои се молят от кафемелачка, но за мен е по-удобно да го направя по този начин, зърната се оказват доста големи, но механично ексфолират добре кожата.

Добавете 0,5-1 чаена лъжичка мед на ден. Както и да е, харесва ми. Смесете лекарство и аспирин. Ако медът е силно захаросан и масата се окаже на бучки, тогава можете да добавите малко вода, буквално капка.

Нанасяме маската върху чисто и сухо лице и я оставяме за 15 мин. След това я отмиваме с мокри ръце с кръгови движения. Няма нужда да натискате и търкате, движенията трябва да са деликатни.

В резултат – много гладко и свежо лице. Прекарайте ръка по бузата си и веднага ще почувствате това необикновено усещане.

Правя маска редовно, веднъж седмично. Действа чудесно при акне и матов тен.

Препоръчвам на всички!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?