Само картофи, лук и мляко, а става неописуема вкусотия! Френската рецепта, която взриви света с вкуса си:

Само картофи лук и мляко а става неописуема вкусотия! Френската рецепта която взриви света с вкуса си:

Ако обичате картофи като мен, непрекъснато търсите нови рецепти за приготвянето им.

Днес искам да ви предложа една уникална рецепта с картофи, лук и мляко, която носи интересното име “ Буланжер“. Картофите, приготвени по този лесен начин, стават безумно вкусни и оригинални на вид. Ето защо спокойно може да ги приготвите не само за семейна вечеря, но и за празнична трапеза.

Картофите се задушават заедно с лука в млякото, така че имат деликатен вкус, който се допълва от провансалските подправки. Всеки може да приготви вкусното ястие, защото няма нищо трудно. Ето и рецептата за невероятните Картофи Буланжер:

Картофи Буланжер

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2-3 глави лук
  • 50-60 гр.
  • масло
  • 350-400 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. лъжица провансалски подправки (микс)
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Обелете картофите, измийте и нарежете на тънки кръгчета.

Обелете лука и нарежете на тънки пръстени.

лук на пръстени

Вземете тиган или форма за печене, намажете с масло (може и с растително). Поставете картофите на слоеве, редувайки ги с лука.

Посолете и поръсете с черен пипер всеки слой, добавете и микс от провансалски билки.

запеканка с картофи и лук

Последният слой трябва да е картофи, но не бързайте да го подреждате. Първо сварете млякото и залейте с него картофите.

След това подредете последния слой картофи и върху него разстелете разтопеното масло, а също сол, черен пипер и подправки.

картофи Буланжер

Покрийте тигана или съда с фолио и поставете във фурна, загрята до 200-220 °. Време за печене – 40-45 минути.

картофи във фолио

След това отстранете фолиото, намалете температурата на 180 ° и печете картофите за още 40 минути.

картофи по френски

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Само картофи, лук и мляко, а става неописуема вкусотия! Френската рецепта, която взриви света с вкуса си:"

Какво мислите?