Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Сарафов: Страх ме е от Гешев! Той е неуравновесен! Моля за охрана!
Сарафов: Страх ме е от Гешев! Той е неуравновесен! Моля за охрана!

Сарафов: Страх ме е от Гешев! Той е неуравновесен! Моля за охрана!

„Аз днес няма да правя театър и да късам своята оставка. Срам ме е от Гешев, яде баклава с ромските барони“.

Така Борислав Сарафов започна извънредното си изявление пред медиите днес следобед, провокиран от сутрешната изява на главния прокурор. Припомняме, че Иван Гешев обяви сутринта, че ще иска оставката на заместника си Борислав Сарафов, който е и директор на Националната следствена служба.

В този час Сарафов дава изявление, за да отговори на Гешев. Главният прокурор обяви по-рано, че заместникът му е бил част от плана за свалянето му от поста. Гешев разказа за разговорите си с него, в които признал, че е бил принуден да даде изявление за БТА миналата седмица. В него Сарафов обясни, че е бил подведен от Гешев, че в джипа е бил със семейството си по време на взрива. Гешев обвини Сарафов и че е принудил апелативният прокурор на София Радослав Димов да напише декларация, с която иска оставката на главния прокурор.

„Призовавам Иван Гешев да бъде отстранен от ВСС. Ако иска да става политик, трябва да напусне прокуратурата, Колегите се срамуват от него. Той е неуравновесен и затова трябва да бъде отстранен от длъжността, тъй като е непригоден за нея“, заяви Сарафов.

„Страхувам се за живота си и настоявам за охрана. За да не се окажа внезапно убит като прокурора Колев по времето на един друг главен прокурор преди 20 години. Обръщам се към Крум Зарков за това“, добави още Сарафов. Накрая добави, че добре знае за какъв човек става въпрос. „За какъв?“, попитаха го репортери. „Той е неуравновесен човек“, завърши Сарафов.

“Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване.

Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг – не притежава Нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България”, посочи Сарафов.

„Той иска да се изкара боец срещу мафията и олигарсите. Нека го направи, когато иска да влезе в политиката, да го направи достойно, като освободи прокуратурата на Република България от своето нетърпимо присъствие“.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?