Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Сашо Кадиев: Ще се бия за България, ако има вариант политиците да са потърпевшите
Сашо Кадиев: Ще се бия за България ако има вариант политиците да са потърпевшите

Сашо Кадиев: Ще се бия за България, ако има вариант политиците да са потърпевшите

Бихте ли защитили България с оръжие в ръка?

Това е въпросът, който попита Световната асоциация „Галъп интернешънъл“ в анкета в 45 държави по света.

Изненадващо българите дават 42% на несъгласие, ако в страната ни се случи война.

Асоциацията отбелязва все пак, че българите са по-близо в нагласите си до западните европейски държави, отколкото до източните – както и преди десет години.

България Днес“ попита младите и боеспособни известни мъже дали биха се включили в защитата на страната ни, ако се наложи. И те не се поколебаха да дадат искреното си мнение.

„Да ви кажа, много зависи за кого трябва да се бия. Ако това са нашите политици в момента, бих отказал да ги защитавам. Ако те продължават да крадат и да са привилегировани, това не е моята страна. Въобще не бих жертвал живота си за тях“, казва актьорът Филип Буков.

30-годишният симпатяга обаче на драго сърце би се жертвал за родината, в която включва семейството си, дома, децата си, ако това се налага.

„Това е мой дълг – да защитавам своя народ и близките ми хора“, заявява актьорът.

На друго мнение е колегата му Филип Аврамов.

„Как си ме представяте да хвана един автомат „Калашников“ и да тръгна да защитавам мира? Ха-ха, светът има толкова много проблеми за разрешаване, а ние ще защитаваме мира с оръжие в ръка. Нима няма и други способи„, пита Фицата.

Филип Аврамов
Филип Аврамов

Според него всичките тези милиарди, които се дават за въоръжаване, ако се вложат в култура и технологии, обществото и мястото, в което живеем, ще стане в пъти по-добро за всички.

По същия начин разсъждава и звездата от „Кой да знае“ по Би Ти Ви – Александър Кадиев. Ексводещият на „Преди обед“ дори не смята, че българите, които биха се втурнали да защитават страната, са много.

Сашо Кадиев
Сашо Кадиев

„То всички цифри у нас се манипулират. И за какво да се бия аз, не го разбирам това? Сега всички крадат, лъжат и на никого не му пука за държавата. Колко години политиците ни все щяха да променят ситуацията към по-добра и какво? Нищо! Ще се бия, ако има вариант политиците да са потърпевшите. Ето това е. И да ви кажа – ако не дай си боже паднат бомби в центъра, голяма част от мъжете ще си пият ракията. Не ми се вярва и да излязат да защитават страната си“, твърди Кадиев.

На другия полюс са двама актьори, които винаги са заявявали открито политическата си позиция – Алек Алексиев и Явор Бахаров.

Алек Алексиев
Алек Алексиев

Дни след войната в Украйна Алек тръгна с бус, без страх от бомбите, да занесе храна и дрехи, за да помогне на пострадалите, за да спаси от ужаса майки с деца, за да им занесе… надежда!

Много хора могат да говорят много неща, но докато това не се случи наистина, ние няма как да знаем какъв ще е истинският процент. Важно е и кой къде би се включил – в тила, в гражданската квота, където се случва реалната битка или на друго място, където ще бъде най-полезен“, каза актьорът.

Според Алексиев не може всички хора да отидат в окопите. Всеки трябва да бъде полезен с това, в което е най-добър.

„Ние все пак участваме в един пакт и трябва да си спазваме уговорките към него.“

Алек е категоричен, че въобще не става дума за политиците, а за това да защитаваш родината си. Ако има едни хора, които да я нападат, няма как да не се включи във военните действия.

„Това е все едно да кажеш: „Няма да им работя на тия“. А всеки работи за себе си, за своето благо. Но когато дойдат някакви хора в родината ти и започнат да безчинстват, тогава твой дълг е да се биеш“, категоричен е Алек Алексиев.

Друг талантлив актьор, който винаги е заявявал адекватно мнение спрямо ситуацията в страната, е Явор Бахаров. Той също би отишъл като доброволец да защити родината си, въпреки че не е ходил в казарма.

Явор Бахаров
Явор Бахаров

„Но ако започнем да се бием на страна, в която не вярвам, мисля, че ще започна да си задавам въпроси, преди да направя каквото и да било“, уточнява актьорът.

Режисьорът Ники Илиев, който владее кикбокс, също би се включил във военни действия, но и той не заради политически схеми, а единствено ако трябва да се защитава родината.

„Но ако трябва аз да атакувам друга държава, това няма да стане. Лесно е да се говори сега, но не дай си боже, нещо да стане, тогава човек много се замисля какво да прави“, казва Илиев.

„Едно е да защитаваш България, друго е да участваш в нещо с хора, които делят блага на политическа основа“, категоричен е Ники Илиев.

От Ко4 Ви питаме: Готови ли сте да се биете за България, ако се наложи?

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?