Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Сварих килце картофки, настъргах и залях – след половин час във фурната хвана чудна коричка! Топ-ядене за нула време:
Сварих килце картофки настъргах и залях - след половин час във фурната хвана чудна коричка! Топ-ядене за нула време:

Сварих килце картофки, настъргах и залях – след половин час във фурната хвана чудна коричка! Топ-ядене за нула време:

Това ястие с картофи незабавно попада в графата „бързо, лесно, вкусно“. Прилича много на запеканка, макар че оригиналното му име е Картофена баница.

Ще ви засити и ще ви остави приятно изненадани от финия вкус и хрупкавата коричка отгоре. Ето необходимите продукти:

Картофена запеканка с хрупкава коричка

Необходими продукти:

  • около 1 кг картофи
  • 100 г разтопено масло
  • 30 г брашно
  • 3 големи яйца
  • червен пипер на вкус
  • 100 г сирене
  • 200 г кисело мляко – за сервиране
  • сол и черен пипер на вкус

картофена запеканка

Начин на приготвяне:

Сварете картофите и ги настържете на едро в намаслена огнеупорна купа. Разбийте яйцата в купа, добавете течното масло (разтопено бавно и леко охладено), брашното, сол, черен и червен пипер на вкус.

Изсипете яйчената смес върху настъргания картоф, а отгоре поръсете настърган кашкавал. Пече се около половин час на 200 градуса до зачервяване отгоре.

Сервирайте с топка кисело мляко или заквасена сметана. Оригиналната рецепта беше със сурови картофи, но този вариант с варени картофи ми харесва повече.

Да ви е сладко!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?