Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Сега е по-лесно от всякога да махнеш космите там, където не са ти нужни – нанасяш, избърсваш и готово
Сега е по-лесно от всякога да махнеш космите там където не са ти нужни – нанасяш избърсваш и готово

Сега е по-лесно от всякога да махнеш космите там, където не са ти нужни – нанасяш, избърсваш и готово

Да приготвите домашен сапун за епилация е по-лесно, отколкото може би си мислите. Премахването на космите там, където те не са необходими, никога не е било толкова просто.

Как да го направите? Днес от Ко4 ще ви кажем как да си приготвите домашен епилиращ сапун!

Домашен епилиращ сапун

Съставки и приготвяне

За да направим продукта за обезкосмяване, ни трябват:

Сапун на основата на глицерин;

Бариев сулфид;

Шафран.

Приготвяне:

Нарежете сапуна на малки парченца и го разтопете на водна баня. В получения „гел“ добавете 20 грама шафран и бариев сулфид. Разбъркайте много добре и може да изключите котлона.

Изберете подходяща форма за сапуна (силиконова или от друг термоустойчив материал) и излейте получената смес вътре. След няколко часа продуктът ще се втвърди. Сега вече е готов за употреба!

епилиращ сапун

Как се използва епилиращият сапун

На първо място, зоната, която искате да обезкосмите, се измива с хладка вода. След това върху нея се нанася по-рано приготвеният сапун. След като изчакате 5-10 минути, мястото отново се навлажнява и след това се избърсва с хартиена кърпа. По нея ще останат космите, които са излезли сами!

Ако ви е писнало да сменяте самобръсначката и пяната за бръснене, то тогава тази рецепта е това, от което се нуждаете! Побързайте да опитате и да се изненадате приятно от резултата!

Източник: За Жената

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?