Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Семейство спасяват малко вълче, след години животното се връща при тях за помощ.
Семейство спасяват малко вълче след години животното се връща при тях за помощ.

Семейство спасяват малко вълче, след години животното се връща при тях за помощ.

Това е историята за малко момче на име Леша от сибирският район на Русия, Томск и връзката му с вълче, което освобождава от капан преди години.

Бащата на Леша работил като лесничей и много обичал работата си. От ранно детство той учил сина си да обича и уважава природата и всички живи същества, които живеят в нея.

Следователно Леша израства като смело и решително момче и не се страхува от тайните, които крие гората.

Момчето познавало всяка пътека в местната гора, всеки храст му бил познат, така че никога не би очаквал нещо да го изненада, но докато правил рутинната си обиколка в района, Леша чул жален вой на ранено животно, приближил се и се натъкнал на мъничко вълче, което било заклещено в капан.

Момчето веднага си спомнило всичко, на което го е учил баща му, и помогнал на дивото животно да се освободи.

Леша много внимателно взел животното и решил да го закара у дома. Там бащата се наел да лекува раната на малкия вълк. И така, вълчето живеело с тях няколко месеца, докато се уверили, че всичко е наред със здравето му и може да бъде пуснато в дивата природа.

Леша, заедно с баща си, се грижели за животното. Момчето много се привързало към вълчето и двамата постепенно станали истински приятели.

Бащата припомнял на момчето, че вълкът винаги ще си остане вълк, така че ще дойде момент, в който ще трябва да го върнат обратно в гората.

И това наистина се случило: след като се почувствало готово, вълчето просто само изчезнало в дивата природа.

В началото Леша тъжал за дивия си другар, но успял да приеме факта, че вълкът ще се чувства най-добре на мястото на което принадлежи, а именно в гората.

Минали години и семейството било забравило за този случай, докато един ден ненадейно в двора им се появил тежко ранен голям вълк с три малки вълчета. Животното било тежко ранено и си личало, че е стигнало до къщата с последни сили.

Момчето разпознало своят стар другар, на който бил помогнал преди години и веднага се опитали да закърпят раните, докато стигнат до местната ветиринарна клиника, но за жалост този път дивото животно загубило битката.

Вълкът е изключително стриктно и интелигентно животно и е усещало, че този път няма да оцелее, но след всички тези години е знаело, че щом семейството е помогнало на него в труден момент, биха се погрижили и за неговите малки вълчета. Леша и баща му не успяват да спасят животното, но изпълнили последното желание на другаря си.

Семейството се погрижили за малките вълчета и когато били достатъчно зрели и самостоятелни, били пуснати обратно в необятната дива природа на Сибир.

Понякога смятаме, че животните не оценяват това, което правим за тях, но всяко едно живо същество има инстинкти за които ние нямаме и представа. Повечето животни са благодарни и лоялни към своите спасители.

Източник: Мозъче

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?