Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Скандален любовен триъгълник с нарязаната Дебора
Скандален любовен триъгълник с нарязаната Дебора

Скандален любовен триъгълник с нарязаната Дебора

18-годишната Дебора Михайлова проговори след ужасната трагедия, която я сполетя преди повече от месец.

Ученичката от Стара Загора, която бе нарязана с макетно ножче и остригана, а обвинен за деянието е 26-годишният изверг Георги Николаев Георгиев, записа специално видео, което публикува във фейсбук. „Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а вашата подкрепа ще остане завинаги в сърцето ми“, написа Дебора в социалната мрежа под видео, в което изказва своите благодарности за подкрепата.

„Здравейте, добри хора! Благодаря ви, че в този много страшен момент за мен вие ме подкрепяте, мислите за мен, молите се за мен и се борите заедно с мен. Благодаря ви“, каза Дебора.

Междувременно разследването по жестокия случай, потресъл цяла България, продължава, а в хода на действията изплуват противоречиви свидетелски показания и разминаване във фактите. Първоначалните полицейски разпити по данни на „За истината“ съдържат показания на жертвата и на обвинения насилник, на родителите на Дебора, на нейния предишен интимен приятел Росен и на още няколко свидетели, призовани по първото досъдебно производство срещу заподозрения за зверското нападение Георги Георгиев.

Второто бе образувано на 29 юли тази година за заплахи за убийство към Дебора. На момичето са извършени разпити в два последователни дни – на 27 и 28 юни, от различни разследващи полицаи. Свидетелските показания в двата протокола съвпадат – как мъжът е влязъл в детската стая, където тя седнала след баня по навик с хавлията си, как изглеждал като фигура и телосложение, с какви дрехи е бил облечен, как тръгнал към нея и това бил последният ѝ спомен, а следващото, което си спомняла, е как си плиска лицето в банята на съседката си и т. н.

Но в показанията ѝ от първия разпит тя казва:

„Не мога да съм сигурна кой беше мъжът, който видях вчера в стаята си… пак казвам, че по фигурата и част от брадата му, която видях, тогава си помислих, че това е приятелят ми Георги. Не видях обаче лицето му и не мога да съм сигурна, че е той“.

При втория разпит обаче Дебора твърди, че черните дрехи и маратонките на маскирания мъж била виждала и преди, а телосложението и брадата на нападателя, макетното ножче и особено мирисът на парфюма „Черна орхидея“, който приятелят ѝ употребявал редовно, ѝ дават основания да твърди, че мъжът, появил се в рамката на вратата ѝ, маскиран и със сини медицински ръкавици, е бил именно Георги, но той нямал ключове за апартамента. Дебора обяснява, че често забравяла да заключва входната врата, а майка ѝ го потвърждава.

А съседи от кооперацията не са свидетелствали пред пристигналите на мястото на произшествието полицаи да са чули шумове, скандали или писъци от жилището на насиленото момиче. При полицейски разпит съседка на Дебора, при която тя изтичала за помощ след нападението, разказва, че била обезобразена, от раните ѝ течала кръв, а тя изглеждала в шок, не спирала да се движи и да повтаря „нападнаха ме, нарязаха ме, кръвта ми изтича, ще припадна“. Но докато било в апартамента ѝ, момичето твърди, че не изпитвала никаква болка. И едва в болницата разбрала, че има счупен нос, множество порезни рани и охлузвания.

В показанията на майката на Дебора от първоначалния ѝ разпит се съдържат подробни данни за това къде живее момичето, къде учи, кои са приятелите ѝ. Споделя и впечатления на дъщеря си, че предишният ѝ приятел Росен бил хазартна личност и употребявал трева. По думите ѝ между тях не е имало конфликти, разделили се и той бил за кратко в чужбина.

Като се върнал, пак се срещали с Дебора, но криели връзката си. В протокола от разпита на Росен обаче е записано, че след раздялата им в края на 2022 г. поддържали единствено приятелска връзка. Росен е бил разпитан като последният, който Дебора твърди, че е бил в дома ѝ същата вечер за около час, преди нападението срещу нея.

За Георги майката разказва, че бил много ревнив според дъщеря ѝ, твърди, че е виждала и чатове между двамата, в които той пишел на Дебора „ще ти счупя главата“. В последните две-три седмици приятелят ѝ я заплашвал да ѝ „отреже главата“, ако му изневери, но преки свидетели на тези закани нямало, посочва майката Ивелина.

Георгиев е женен и с 4-годишна дъщеря. Не е ясно дали съпругата му Криси е знаела за интимната му връзка с Дебора.

В резултат на активните разследвания по двете досъдебни производства имаме категорични доказателства, че обвиняемият Георги Николаев е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения. Това заяви на брифинг пред медиите районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. По двете дела са събрани доказателства, които „се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и др.“, твърди още обвинението.

Касапинът помлял момче в дискотека, почти го ослепил

Извергът Георги Георгиев, обвинен, че е нарязал 18-годишната Дебора с макетен нож, е пребил зверски млад мъж в чалготека в Стара Загора, за което е осъден на глоба от 1000 лв. Зверството Георгиев извършил през 2019 г., докато е охрана в клуба. Той нападнал човека заедно с редник от армията и свой приятел, затова и процесът се е гледал от военния съд в Пловдив. Престъплението на триото било квалифицирано също като „лека телесна повреда“.

Две години по-късно Георги отново пребил човек, нанасял му силни удари в главата и едва не го ослепил, но се разминал с обвинение за лека телесна. Там обаче получил пробация за срок от 6 месеца. Той изтекъл в края на юли тази година. Първата присъда на Георгиев е постановена на 27 януари 2021 г. от пловдивските военни магистрати. В нея е описано, че редник Божидар Петров,

Георги Николаев и Димитър Стайков са пребили мъж в клуб „Планета Пайнер“ в Стара Загора през нощта на 6 април 2019 г. Тогава по хулигански подбуди тримата нападнали Даниел Тодоров. Мъжът получил „кръвонасядания и отоци по главата, разкъсно-контузни рани и кръвонасядания по горната устна и частично счупване на коронките на три зъба“, пише в присъдата. Редникът, садистът и аверът им получили глоби от по 1000 лева, трябвало да платят и 715 лв. разноски към военния съд.

Втората присъда на Георги е изчетена от Районния съд в Стара Загора на 30 януари тази година. Престъплението му пак е квалифицирано като лека телесна повреда и касае зверски побой над Радослав Георгиев, извършен на 15 февруари миналата година.

В документа пише, че жертвата е получила „множество отоци и кръвонасядания по окосмената част на главата, оток и кръвонасядане по челото вдясно, масивни отоци по клепачите на дясното око, кръвоизлив под слизестата обвивка на дясната очница, оток по гърба вдясно“.

Освен пробацията биячът е осъден да плати 258 лв. на МВР разноски по делото и 1600 лв. за адвоката на жертвата си. Съдиите обаче са отхвърлили иска на Радослав да получи 10 000 лв. обезщетение от Георги.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?