Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Скандално! Слави Трифонов разгневи добричлии
Скандално! Слави Трифонов разгневи добричлии
Скандално! Слави Трифонов разгневи добричлии

Скандално! Слави Трифонов разгневи добричлии

Шоуменът направи неподготвено изказване в национален ефир, научи ko4.

„Аз ще ти кажа, че в България няма паметник на Аспарух и преди години тук в шоуто ни ние решихме да инициираме в София, столицата на България, да направим паметник на основателя на българската държава“, тези думи на Слави Трифонов към госта му в „Шоуто на Слави“ Ивелин Михайлов разбуниха добричлии, чиято гордост – паметникът Хан Аспарух, е един от символите на града.

Групите и страниците на добруджанци в социалните мрежи бяха заляти с коментари, като много добричлии използваха своите профили да изразят гнева си за пренебрегването на паметника от Шоумен №1 на България в праймтайма на националния ефир.

Част от тях посочиха, че са писали до предаването, а други искат извинение в национален ефир.

„Искам всичко възможно да се направи в София да има паметник на основателя на българската държава Хан Аспарух – няма паметник такъв. Има Хан Аспарух и една част от някакъв паметник, в Добрич ли беше? Няма паметник въобще на основателя на българската държава“, добави по-късно Слави в предаването си.

Проверка на BGtourism.BG установи, че в България има няколко паметника на Хан Аспарух.

Днес името на хан Аспарух носят град Исперих, много улици из градове и села в цялата страна, Аспаруховия мост във Варна и т.н.

Източник: fakti.bg

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?