Home » ЗА ДАМИТЕ » Сладкиш без тесто, от който не се пълнее! Без брашно и захар, готов за 1 минута и с вкус на шоколадова торта
Сладкиш без тесто от който не се пълнее! Без брашно и захар готов за 1 минута и с вкус на шоколадова торта

Сладкиш без тесто, от който не се пълнее! Без брашно и захар, готов за 1 минута и с вкус на шоколадова торта

Днес от Ko4 ще ви разкрием рецептата за страхотен диетичен сладкиш, който се приготвя без брашно. За целия десерт са достатъчни три супени лъжици кафява захар или някакъв заместител като стевия, мед, кленов сироп или нещо по избор.

Ето как да си приготвите най-вкусния бадемов сладкиш без тесто, брашно и захар:

Продукти:

  • 250 г бадеми
    1 яйце
    70 мл мляко
    4 супени лъжици олио
    3 супени лъжици кафява захар или неин заместител
    4 г бакпулвер (една чаена лъжичка)
    100 г шоколад

Това е основната мярка за съставките, но ако желаете можете да увеличите количествата, като запазите същото съотношение.

Приготвяне:

Смелете бадемите в блендер, докато получите брашно. Внимавайте да не прекалите със смилането, тъй като ще започне да се отделя мазнина и сместа ще стане лепкава.

бадеми в блендер

смлени бадеми

В купата със смлените бадеми добавете едно яйце, четири супени лъжици олио и три супени лъжици кафява захар. Можете да намалите или увеличите количеството захар на вкус или да използвате заместител (еритритол и др.)

бадеми с яйце

Разбъркайте добре всички съставки, докато сместа стане гладка, а накрая добавете 70 мл прясно мляко. Разбъркайте с лъжица или шпатула. Покрийте малка, средна правоъгълна форма или тава за печене с хартия за печене.

смес за сладкиш

Получената смес разпределете равномерно във формата и заравнете хубаво. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. След това извадете сладкиша и го полейте с шоколадова глазура.

сладкиш с бадеми

За шоколадова глазура можете да използвате малко шоколад с минимум 70% какао, който да разтопите в микровълнова фурна или на водна баня с лъжица олио или масло. Можете да използвате и всеки друг шоколад (предназначен за диабетици, ако искате да е без захар).

шоколадова заливка

сладкиш с шоколадова глазура

Залейте сладкиша с разтопения шоколад, заравнете го и го оставете да изстине първо на стайна температура, а след това малко в хладилника. След това можете да го нарежете и да сервирате.

шоколадов сладкиш без тесто

Източник: За жената

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?