Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » След пиянския резил: Княгиня Калина стяга куфарите за другия край на света, ще отлага делото до край
След пиянския резил: Княгиня Калина стяга куфарите за другия край на света ще отлага делото до край

След пиянския резил: Княгиня Калина стяга куфарите за другия край на света, ще отлага делото до край

Неприятният инцидент от преди няколко дни, когато дъщерята на Симеон Сакскобургготски – княгиня Калина, бе хваната да шофира в нетрезво състояние на Боровец, безспорно ще остави тъмно петно върху биографията й, още повече, че княгинята буквално е влюбена в България и винаги е рекламирала родината ни по най-изгодния възможен начин по света.

За съжаление сега Калина се нареди в редицата на популярните личности, които вече са „жертва“ на новите промени в Наказателния кодекс, влезли в сила от август. След като катастрофира, докато се опитва да излезе на заден ход със сузукито си от паркинг на хотел в Боровец, дрегерът показва над 1,2 промила алкохол и колата й е иззета. По данни на полицията тя е отказала да даде кръвна проба.

Така Калина става втората публична личност след певицата Белослава, която бе хваната да кара подпийнала колата cи на рождения си ден, писа „Галерия“.

Съпругът й — испанският мореплавател и изследовател Китин Муньос, я защити, като коментира, че просто е изпила чаша вино и е стресирана от това, че едно от трите й кучета е избягало (по-късно той промени твърденията си, казвайки, че всъщност става дума за любимия папагал на съпругата му).

Аристократката, която вече има българско гражданство — единствена от децата на българския монарх, от 2 години живее тук. Тя изкара 12 години в Мароко — родината на съпруга й, но двамата заедно и синът им Симеон-Хасан решиха да се установят в България. Княгинята е известна с ексцентричния си стил и винаги това е било отбелязвано от медиите в Испания и Европа.

княгиня Калина ексцентризъм

Много обича животните и полага големи грижи за трите си кучета, едно от които е каракачанка. Освен четирикраки, тя отглежда и папагал, който лети свободно из цялата къща.

В последните месеци дъщерята на Симеон Сакскобургготски се занимава усилено с книгата, която подготвя за България. В края на юни беше на брега на Черно море, което е другата й страст. Тя е посетила Варненския некропол, където се смята, че е открито най-старото златно съкровище в света. Този факт силно е заинтригувал княгинята, който най-вероятно ще намери значително място в книгата й.

княгиня Калина носия

Калина е известна със страстта си към българската природа и традиции. Тя често може да бъде видяна да прави преходи в Рила, но любимата й планина е Родопите. Освен това обожава да ходи по манастири, където открива много интересни истории. Изключително запленена е по фолклора и на светски събития неведнъж е била облечена в дрехи с фолклорни мотиви и дори с национална носия в по-модерен вариант.

Калина и Симеон-Хасан

Княгиня Калина и синът й, Симеон-Хасан, на кукерските празници

Другото с което се занимава упорито заедно със съпруга си, е подготовката им за пътуване до Антарктида. Двамата трябваше да заминат в началото на годината с първия български военен научно- изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“, но професор Христо Пимпирев, директорът на Българския антарктически институт, бе опериран само няколко дни по-рано, затова те отложиха пътуването за догодина, за да бъдат заедно с него по време на експедицията.

Калина и Китин

Калина и Китин Муньос в The Explorer’s Club

Калина е петото и най-малко дете на Симеон Сакскобургготски и царица Маргарита, родена е в Мадрид и е завършила история на изкуството в Лондон. Наскоро през месец юни тази година световни медии оповестиха, че е станала първата принцеса, член на престижния The Explorers Club. Става въпрос за организация, създадена през 1904 г. в Ню Йорк, като място за срещи на изследователи и учени, член, на която е и нейният съпруг Китин Муньос.

За да получи достъп до „Клуба на изследователите“, принцеса Калина е разчитала на подкрепата на астронавта Ричард Гериът и съпругата му Летисия, която е съветник по отбраната на американския президент Джо Байдън и освен това е партньор на бизнесмена милиардер Илон Мъск.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?