Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Снощи вкъщи имаше само 1 франзела и малко кашкавал, но ако знаете каква вечеря спретнах, преядохме накрая
Снощи вкъщи имаше само 1 франзела и малко кашкавал

Снощи вкъщи имаше само 1 франзела и малко кашкавал, но ако знаете каква вечеря спретнах, преядохме накрая

Когато нямате никакво време или пък налични продукти в хладилника, а тепърва нито ви се ходи до магазина нито ви се занимава с готвене тази рецепта ще ви дойде много добре.

За да се наслаждавате на обилно хранене, не е необходимо да забърквате разни смеси в кухнята за час и повече. Оказва се, че е достатъчно просто да извадите франзела или малки питки и да ги напълните с нещо вкусно и да ги изпратите за няколко минути във фурната или микровълновата фурна.

Искаме да споделяме с вас най-лесната рецепта за правене на вечеря, наречена „мързелива съпруга“. Разгледайте списъка със съставките и осъзнайте, че всяка от тях е най-често във вашата кухня. Опитайте тази рецепта, определено ще я ползвате често занапред!

съставки

франзела 1 брой
печурки 200 g
кашкавал 100 g
заквасена сметана 3 супени лъжици
лук 1 брой
чесън 1 скилидка
слънчогледово масло 50 ml
сол на вкус
черен пипер на вкус

подготовка

Нарежете франзелата на парчета с широчина 5-7 см, като използвате чаена лъжичка, отстранете срединката по такъв начин, че всяко парче да придобие формата на чаша с дъно.

За да подготвите пълнежа, почистете и фино нарежете гъбите, обелете и накълцайте чесъна и лука. Запържете ги, 5 минути преди края на готвенето, прибавете сметана, сол и черен пипер към тигана, разбъркайте добре


Наредете франзелите в тава за печене, напоена със слънчогледово олио. Внимателно напълнете „чашите с пълнежа и поръсете с настърган кашкавал.

бърза вечеря
Изпратете тавичката във фурната, загрята до 180 градуса в продължение на 7-8 минути, така че багета да се опече и кашкавалът да се разтопи.

бърза вечеря

бърза вечеря

Поздравления, вкусната вечеря или пък закуска е готова! Ако имате под ръка малко парче пилешко филе, не забравяйте да го запържете с гъбите. Вижте какво още можете бързо да готвите за закуска и не забравяйте да споделите тази добра рецепта с приятелите си!

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?