Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица: лиги текат край фурната, докато се пече!
Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица: лиги текат край фурната докато се пече!

Сочни бутчета в сос от бяло вино и горчица: лиги текат край фурната, докато се пече!

Всички обичат пилешкото месо, не само защото е вкусно, но и защото се приготвя много по-бързо от всички други видове месо.

А ако задушите бутчетата на пилето в сос от вино и горчица, ще получите най-вкусното и сочно месо, което сте правили.

Ако не можете да си представите обяда без месо, но все пак искате да е здравословен и вкусен, препоръчваме ви да опитате така приготвеното пиле. Може да използвате горни или долни бутчета, а месото се задушава в ароматен сос от бяло вино и горчица.

Много е просто, а като гарнитура можете да поднесете предварително сварена паста, картофено пюре, ризото или смес от задушени зеленчуци. Сочните пилешки бутчета се приготвя бързо, а и съставките не са скъпи. Ето какво ви трябва:

Сочни пилешки бутчета в бяло вино

Продукти:

6 горни или долни пилешки бутчета

сол

черен пипер

розмарин

магданоз

2 супени лъжици брашно

масло

7-8 малки глави лук или 1,5 глава червен лук

2 чаши бяло сухо вино

2 чаени лъжички горчица

250 мл паста

250 мл чери домати

Приготвяне: 

Овкусете месото със сол и черен пипер на вкус от всички страни и го натрийте добре. След това го поръсете с брашно от двете страни. Разтопете маслото в тиган на слаб огън, след което запържете месото от двете страни до приятен загар.

бутчета в масло

пържени бутчета

Извадете го от тигана, след което добавете ситно нарязан или нарязан на полумесеци лук. Когато омекне, добавете виното и оставете да къкри 5 минути, след това добавете горчицата и розмарина и разбъркайте добре, за да се разпределят съставките.

задушен лук

Върнете месото, похлупете и намалете температурата, след което оставете да къкри още 20 минути. През това време сварете любимата си паста според указанията на опаковката и се уверете, че е ал денте и не е преварена.

месо под капак

Към готовото месо добавете разполовените чери доматчета и оставете да къкри на котлона още 5 минути.

пиле с чери домати

Декорирайте със ситно нарязан пресен магданоз.

бутчета на тиган

Да ви е сладко!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?