Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Спасиха я в отломките, за да остане сираче – 18-месечно момиченце оцеля като по чудо в земетресението (СНИМКИ)
Спасиха я в отломките за да остане сираче - 18-месечно момиченце оцеля като по чудо в земетресението (СНИМКИ)

Спасиха я в отломките, за да остане сираче – 18-месечно момиченце оцеля като по чудо в земетресението (СНИМКИ)

Най-обсъжданата тема в новините от вчера насам – опустошителното земетресение в Турция и Сирия, което отне хиляди човешки животи и разруши стотици домове. Животът на хората в засегнатите от труса райони се промени буквално за един миг, а благодарение на медиите научихме някои от най- трогателните истории за спасени от отломките хора.

Като тази на  18-месечната Рагад от Сирия, която бе спасена като по чудо след разрушителния трус. Кадрите от изваждането ѝ изпод руините на дома ѝ обиколиха света за секунди.

Всички отдъхнаха с облекчение, че е спасен един невинен живот, но суровата истина е, че това момиченце току-що е останало самичко в този нечестен свят.

спасителна акция земетресение

Рагад спасение
Снимка: Photo: Mahmoud Hassano/Reuters

Бременната майка на Рагад загива при земетресението. Загиват и братчето и сестричето ѝ – деца на 5 и 4 години. Баща ѝ е в болница с изключително тежки травми.

Рагад беше извадена от руините на семейната къща в град Азаз, Сирия при уникална и много сложна спасителна акция. На детето му няма нищо, освен огромен шок и охлузвания по тялото. В момента за момиченцето се грижи чичо ѝ, който разказва за тъжната съдба на останалата част от семейството ѝ. Той едва сдържаше сълзите си, докато прегръща невръстното момиченце.

Завита с одеалце и хапваща парче хляб на пода, така беше заснета малката Рагад, след като беше спасена, а кадрите трогнаха света.

спасено момиченце земетресение

Семейството на Рагад Исмаил е родом от град Морек, но е изселено по време на 11-годишната война в Сирия в град Азаз, в близост до турската граница.

Броят на жертвите след опустошителното земетресение в Турция достигна 3381 души, а още 1400 са загубили живота си в съседна Сирия. Това е равносметката от трагедията денонощие след серията от трусове. Местни медии съобщават за над 20 400 ранени. Разрушени са повече от 11 000 сгради.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?