Горещи новини

Спира косопада, сгъстява и най-тънката и слаба коса! Само сложете този продукт в маската за коса:

Spira kosopada

Знаете ли, че маска за коса с обикновена мая е доста лесна, но много ефективна, която върши чудеса дори и с най-занемарената коса?

нанасяне маска за коса

Резултатът от прилагането на тази маска е не само качествен, но и дълготраен. Маските с мая са подходящи за всеки тип коса и са незаменими в борбата с косопада и по-бързия й растеж.

С помощта на маска с мая успешно ще се отървете от пърхота.

Използвайки маската с дрожди, можете да постигнете невероятни ефекти. 

пърхот в корените

Въпреки това прилагането на процедурите за възстановяване на косата трябва да бъде систематично, а не „от време на време“. В този случай резултатът е видимо ефективен, бърз и дълготраен, няма да се налага да чакате дълго.

Като превантивна мярка и за по-бърз растеж на косата, маската с мая се използва веднъж седмично за период от 10-15 седмици. След това направете почивка от 3 месеца и повторете, ако е необходимо.

Ако целта е лечение на косата – възстановяване и укрепване на структурата на увредената коса, маските на основата на мая трябва да се прилагат два пъти седмично за период от 6-8 седмици. Ако е необходимо, повторете процедурата след 3 месеца.

Този съвет не е за лечение на плешивост (алопеция), а за подобряване качеството на косата и нейния по-бърз растеж при косопад вследствие на стрес, заболяване, химиотерапия, хормонални нарушения, „есенен“ по-интензивен косопад.

Можете да промените състава на маските, като добавите рициново или зехтин, кисело мляко, сок от алое и др., но основната съставка – маята – остава същата. Някои добавят и жълтък, защото е много питателен и придава блясък на косата, но не е задължително.

тънка коса

Използвайки маски на базата на дрожди, можете да постигнете невероятни дългосрочни резултати, но трябва да сте постоянни и да следвате препоръките, описани в началото на този текст.

Рецепта:

Разтворете 1 чаена лъжичка мед в 1 супена лъжица топло мляко, добавете 20 г прясна мая (ако използвате суха мая: 1 пакетче суха мая от 7 г замества 40 г прясна мая).

Оставете на топло да втаса (шупне) 15-20 минути.

маска с мая и мляко

Нанесете получената смес върху чиста, мокра коса, от корена до върха. Може да се нанася и върху немита коса.

нанасяне маска с мая

Завийте с найлонова торбичка и топла кърпа отгоре. Такива маски изискват затопляне (кърпа, шапка), за да се създадат оптимални условия за растеж на колонии от дрожди. Увеличаването им увеличава концентрацията на протеини, витамини и минерали, които проникват в космения фоликул.

Ако изтича, опитайте следващия път да добавите по-малко мляко.

Оставете на главата поне час, понякога 2-3 часа, колкото по-дълго, толкова по-добре.

Измийте с шампоан след това, ако използвате върху суха, немита коса. Ако нанасяте върху чиста, влажна коса, измийте я само с вода и малко балсам.

Миризмата, която ще усетите по време на действието на маската, изчезва след измиване, когато косата е напълно суха.

Забележка: Някои правят тази маска без мляко: сложете чаена лъжичка мед върху парче мая, нищо повече. Когато маята шупне, а това става бързо, добавете една чаена лъжичка рициново масло или зехтин (може и без мазнина – тук най-важна е маята).

След тези процедури косата е по-здрава и красива: по-плътна, обновена, блестяща и с много обем!

Твоят коментар

Be the first to comment on "Спира косопада, сгъстява и най-тънката и слаба коса! Само сложете този продукт в маската за коса:"

Какво мислите?