Home » KO4 STORY » Спомени от соца: Опашката пред магазина беше фейсбука на онова време
Опашката пред магазина беше фейсбука на онова време

Спомени от соца: Опашката пред магазина беше фейсбука на онова време

Удоволствие беше да чакаме и да си бъбрим с комшийките, да споделяме в кой магазин са „пуснали“ някоя хубава стока, да се оплачем от снахите и зетьовете, спомня си Надежда Косева от Варна, научи ko4.

„Едно време нашият фейсбук бяха опашките по магазините, на които се редяхме всеки ден“, споделя спомените си Надежда Косева от Варна пред вестник „Ретро“. Флагман.бг препечатва нейното писмо в продължение на рубриката си „Спомени от соца“.

„Аз и моите приятелки пенсионерки, макар да гоним 80-те, опитваме да сме в крак с новите технологии. Внуците ни учат как да влизаме във фейсбук, за да си уплътняваме многото свободно време. На мен например младите ми купиха таблет и всеки ден ми показват как да действам.

Така в мрежата си говорим понякога със съученички от други градове, които все още са живи, обменяме си готварски рецепти и се поздравяваме за празниците, че даже коментираме и политиците, дето най-много ни ядосват.

Удоволствие беше да чакаме и да си бъбрим с комшийките, да споделяме в кой магазин са „пуснали“ някоя хубава стока, да се оплачем от снахите и зетьовете, да обменим най-пресните клюки от квартала. Да вметна, че наистина се редяхме за карантия, за хляб, за дефицитни плодове и зеленчуци, ама поне всички продукти бяха истински и питателни, не като днес.

Сега вече сме запалени по фейсбука и гордо можем да се наречем интернет пенсионерки. Какво да се прави – нали трябва да сме модерни баби.“

Флагман

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?