Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Стефан Янев си купи палат за 330 бона
Стефан Янев си купи палат за 330 бона

Стефан Янев си купи палат за 330 бона

Лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев, който пребивава за кратко в парламента, и съпругата му от три месеца насам се радват на чисто нов дом.

На 31 януари 2023 г. жената на политика – Пенка, е сключила апетитна имотна сделка, става ясно от нотариалния акт от покупко-продажбата, изтекъл в интернет.

От документа е видно, че Пенка се е сдобила с къща в близкото до София село Хераково. В последно време то е притегателна точка за мнозина, тъй като се намира на къса дистанция от столицата – само на 20 км от центъра на София, а в същото време е обградено от планини, тишина и спокойствие. От няколко години насам малкото населено място се разраства с изключително бързи темпове. Там новите къщи и вили никнат като гъби и се продават като топъл хляб, макар цените да не са никак ниски.

Жената на бившия служебен премиер е купила двуетажна къща ново строителство за 330 хиляди лева. Новият дом на семейство Яневи се издига на парцел от 545 квадрата, а самата вила е просторна и е с площ 127 кв. м. На първия етаж на къщата си Стефан и Пенка имат антре, санитарен възел, дневна, която включва трапезария, кухня, килер и тераса.

На втория етаж са разположени три спални, дрешник, две бани и балкон. Очевидно Яневи съвсем умишлено са инвестирали в имот с три спални, тъй като имат две пораснали деца, които са семейни. Така дъщеря им Екатерина и синът им Костадин ще могат да им гостуват спокойно заедно с половинките и децата си – двете внучета на експремиера.

Любопитна подробност е, че съпругата на Стефан Янев, която всъщност е собственичка на кантора за недвижими имоти и отдавна е в бранша с имотните сделки, е платила чисто новия им дом изцяло по банков път, при това без да тегли кредит. Явно дори насред кризата Пенка и Стефан са успели да спестят крупната сума за скъпата инвестиция от 330 хиляди лева благодарение и на премиерската, а после и депутатската заплата на Янев.

Иначе лидерът на „Български възход“ и жена му могат да се похвалят и с още семейна собственост – три апартамента. Две от жилищата се намират в София, а третото – в любимия им български курорт Банско. Апартаментът им там се води на Янев и е придобит още през 2014 г. срещу 50 852 лева. Простира се на 68 квадрата и е любимо място за отдих на семейството, което често прекарвало уикендите си сред природата на Пирин планина.

Янев притежава и апартамент от 76 квадрата на свое име в столицата, който закупува през 2016 г. срещу 61 280 лева. На жена му пък се води жилище от 84 квадрата, с което тя се е сдобила през далечната 1997 г. срещу смешните 996 лева. Докато бе начело на държавата, Стефан Янев продължаваше да живее със съпругата си в столичен квартал и да поддържа образ на човек от народа със скромен стандарт на живот. Сега обаче двамата ще могат да се ширят в чисто нов палат с гледка към Люлин планина.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?