Home » БЪЛГАРИЯ » Стойчо Кацаров: Здравният министър няма да ваксинира никого насила!
Стойчо Кацаров: Здравният министър няма да ваксинира никого насила!

Стойчо Кацаров: Здравният министър няма да ваксинира никого насила!

Придържали сме съм към разбирането ,че ваксината е доброволна. Човек трябва да осъзнае, че това не касае само неговия живот, но и този на близките им. Няма човек, който да не е запознат с ваксините. Балансът е деликатен.

Правим всичко, което е възможно. Това каза по НТВ здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

Опитваме се да управляваме кризата- от едната страна за затворените бизнеси, а от другата препълнените болници. Ние трябва да намерим баланса и смятам, че ние го намираме. Когато малко хора са се ваксинирали, оръжието е да ограничим контактите между хората. Това можем да направим. Ако продължават хората да не се ваксинират, това е цената, която ще платим. Много хора казват, че МЗ трябва да ваксинира хората. Това не е задача на МЗ, това е отговорност на всички нас.

Не очаквайте здравният министър да ваксинира насила. Как си представяте-на всеки човек пъдар ли да сложим. Ако нямаме самосъзнанието да участваме всички в този процес, няма да се получи. Няма как да зная кой работи в нарушение, трябва де се сигнализира контролния орган.

Системата е добре организирана и тя не може да се сравнява с преди. Доста хора са се понапрегнали от предизборната кампания, изказват се доста твърдения. При нас сигнал за човек, който се разкарва с линейка между болниците, няма. Нищо не се плаща в ковид-зоната. Прави се поръчка в МЗ за тестове. Те могат да се правят в почти всички лаборатории на страната. Няма драма в това нещо.

Използват се слухове, за да се атакува министерството. Ковид-зоните са от няколко седмици. Хората ще научат за тази възможност и ще я използват. Това не отменя задължението на останалите участници в здравната система. Става дума за допълнителна възможност.

Парите за ковид са получени вече за август. За септември ще се вземат в срок.

„Утре няма да влезе в сила нищо. Може да обявим нови допълнителни мерки за ограничаване на инфекцията, които ще влязат в сила до няколко дни”, допълни Кацаров.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?