Home » КЛЮКАРНИК » Стоянка Мутафова патентова името си (Кое накара „Госпожа Стихийно бедствие” да го направи)
Стоянка Мутафова патентова името си (Кое накара „Госпожа Стихийно бедствие” да го направи)
Стоянка Мутафова патентова името си (Кое накара „Госпожа Стихийно бедствие” да го направи)

Стоянка Мутафова патентова името си (Кое накара „Госпожа Стихийно бедствие” да го направи)

Стоянка Мутафова защити името си дни преди рождения си ден, узна ko4.

 На 2-ри февруари великата и неповторима актриса ще стане на достолепните 97 години и ще отбележи 70 години на сцената.

А с патентоване на името й се е заела дъщеря й Мария Грубешлиева.

Така двете ще защитят „нашето национално богатство” ,както нарече магнетичната актриса екс министъра на културата Вежди Рашидов.

След процедурата то няма да бъде използвано от никой с комерсиална или друга някаква търговска цел, освен от наследницата й Муки.

„Наложи се да направим това, защото през последните години сме свидетели на масово спекулиране с имената на известни българи. То не бяха баба Ванга, то не бяха Дънов и Димков, както и други популярни личности.

Майка ми е наистина човек, направил много за културата и изкуството в тази страна и не искам никой повече да измисля нейни думи, особено хора, които не само не са ни „близки приятели”, но и въобще не ги познаваме”, заяви Мария Грубешлиева, пише Пик.

От много време насам, както и тази година на рождения си ден, Стоянка Мутафова спазва един и същи ритуал. Тя си слага червило, любимите перли и излиза на сцената на Сатиричния театър, за да изиграе спектакъла „Госпожа Стихийно бедствие”. Ще го направи и този път, но в една от най-големите зали у нас-в националния дворец на културата.

Очаква се празникът да споделят едни от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена. Сред тях ще са самата Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, „Тоника Домини“ и още от най-големите величия на театралната и музикална сцена. Няма да липсват и изненади.

„Кралицата на българската комедия“, както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли, стартирали още от 1945 г.

Източник: kliuki.ws

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?