Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Страшна прокоба или черна шега на съдбата бележи смъртта на Ласкин
Страшна прокоба или черна шега на съдбата бележи смъртта на Ласкин
Страшна прокоба или черна шега на съдбата бележи смъртта на Ласкин

Страшна прокоба или черна шега на съдбата бележи смъртта на Ласкин

Мрачно съвпадение беляза смъртта на Иван Ласкин. Любимият на всички артист си отиде от този свят на 48-годишна възраст. Той бе много близък с издъхналия преди няколко години свой колега Чочо Попйорданов.

Всъщност Иван Ласкин предчуствал смъртта на приятеля си. Негови приятели преди време разкриха, че артистът вдигнал високо кръвно и не излязъл на сцената за представление поради тази причина.

Двамата са били много близки приятели и често Ласкин си позволяваше да пише изявления по стената си във „Фейсбук“ свързани с него. По ирония на съдбата или пък не и двамата издъхват на 48-годишна възраст. Това не е всичко. Попйорданов издъхва на Великден, а неговият приятел Ласкин си отива на друг голям празник – Йордановден (Богоявление).

Ето какво сподели преди две години в профила си Иван Ласкин относно своя дългогодишен приятел:

„Знаеш, че днес ти донесох руски люти кисели краставички, които ти обожаваш и един ловен патрон, защото постоянно ми ги крадеше патрон по патрон и си ги редеше в хола като трофеи. Пак се смях на бюста , който ти е изваял Вежди, защото приличаш на нещо средно между карибски пират и Годзила в мено- пауза. Смея се, любими приятелю…хубав си! Александра и Джовани изпушиха 757438 цигари. Довечера няма да отида с другите. Ще си остана вкъщи и ще гледам или “Адио, Рио” или “Вчера”…май и двата. Александра и Софи ще отидат, за да си играят с Катето))) Пиша на страницата си, защото имам нужда да споделя на всички, колко много те обичам! Сещам се , когато си сцепи главата на снимките на “Дунав мост”, как ти промих раната с газирана вода и после всички момчета ти се подигравахме, че си като отворено шампанско. Понякога тая в себе си злоба, и лечението ми идва, когато в изблик на злобата си, ти моментално изкачаш пред очите ми и ми казваш да не съм такъв! Да, ще се старая да съм като теб. Въпреки, че моето сърце е обикновено, човешко, а твоето е голямо колкото НДК и е Ангелско! Хем ми липсва смеха ти, хем го чувам всеки ден! Честит Рожден Ден! Обичам те големи батко! Обичам те непрежалими Петър Иванов Попйорданов!“

Страшна прокоба или черна шега на съдбата бележи смъртта на Ласкин

Чочо Попйорданов е роден на 11 юни 1964 година, а издъхва на 5 май 2013 г. Той умира в „Пирогов“, около 6 часа сутринта на Великден, 5 май 2013 година, вследствие на черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол, причинена при падане от 2 метра височина в гробищния парк „Бояна“. Поклонението му се състои в Народен театър „Иван Вазов“. Попйорданов е погребан близо до неговата починала майка в Боянските гробища.

Страшна прокоба или черна шега на съдбата бележи смъртта на Ласкин

През 2016 година е удостоен посмъртно с награда „Икар“ от Съюза на българските артисти за чест и достойнство. Същата година, чрез съдействието на Столична община, архивите на театрите и близките приятели, колеги и роднини на Чочо, е открита временна изложба в памет на Попйорданов.

Актьорът Иван Ласкин си отиде от този свят на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА. Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди  филми. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. През последните години умът и острият му език имаха свой  „живот” в социалните мрежи –  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния.

Източник: www.blitz.bg

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?