Горещи новини

Съветите за дълголетие на прочутия руски проф. Неумивакин

Syvetite za dulgoletie na prof. Neymovakin

Иван Павлович Неумивакин е доктор на медицинските науки, професор, член на президиума на Общоруската медицинска асоциация на специалистите по традиционна народна медицина и лечители.

В продължение на 30 години той се занимава с космическа медицина. На основата на комплексните му изследвания е създадена оздравителна система. Своята рецепта за младост изтъкнатият руски учен, който си отива от този свят през 2018 г. на 90-годишна възраст, публикува в книгата си „Ендоекология на здравето“.

Ето я и нея: 1 чаша сок от моркови, цвекло и черна ряпа се смесва с 1 л водка (ракия), добавя се 1 чаша мед и сместа се държи плътно затворена 2 седмици. Вземат се по 30 мл 3 пъти дневно преди ядене (2 супени лъжици). Освен това Неумивакин предупреждава да се обърне внимание, че захарта има силно окислително действие, както и солта, и обяснява: Затова в по-напреднала възраст се постарайте да изключите тези продукти от менюто си или да ги използвате в минимални количества.

Не злоупотребявайте с доматите, те съдържат доста закиселяващи вещества. С напредването на възрастта увеличавайте количеството растителна храна, в това число кори от цитрусови плодове, може с мед, и правете повече движения, особено на малките стави, в съчетание с водни контрастни процедури.

И друго, което е не по-малко важно: костите се хранят с кръв през мускулите, прикрепени към тях. Естествено е при заседнал начин на живот да се наруши кръвоснабдяването не само на мускулите (изсъхване на капилярите, тези малки, но много важни помпички, които помагат да се изтласква кръвта към сърцето), а и на костите.

Ето защо за сетен път ще подчертаем, че спортът, физическите упражнения са и лечение, и профилактика на остеопорозата. Съотношението на продуктите трябва да бъде следното: растителна храна 50-60%, колкото повече е суровата, толкова по-добре. Въглехидрати – 20-25%, белтъчини – 15-20%.

С възрастта делът на растителната храна трябва да нараства, мазнините да бъдат до 5-10%, като се дава предпочитание на топеното масло, свинската мас, растителното масло, но прясно, семките и орехите. За подправка да се използват различни видове оцет. Ако искате да си осигурите здраве и „сладък“ живот, употребявайте повече горчиви храни (подправки, вратига, коприва, пелин, лук, чесън и др.)

Искате ли да си осигурите болести и „горчив“ живот, употребявайте сладко. Забравете за пиенето по време и веднага след хранене. Течности да се пият не по-малко от 15 минути преди ядене и 1,5-2 часа след ядене. След хранене да се изплакне устата с 2-3 глътки вода или да се използва дъвка, съветва руският професор.

Едно от най-често срещаните нарушения в работата на храносмилателната система е запекът, от който зависят много заболявания. За да е изхождането ежедневно, трябва сутрин, до 7 ч., да се пие чаша вода със стайна температура и после на всеки 2-3 часа да се изпиват още по 50-70 мл, което е особено важно за хората в напреднала възраст.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Съветите за дълголетие на прочутия руски проф. Неумивакин"

Какво мислите?