Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Съдът каза тежката си дума за убийците от Негован
Съдът каза тежката си дума за убийците

Съдът каза тежката си дума за убийците от Негован

Софийски градски съд остави в ареста двамата задържани за убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, научи ko4.

Съдът отреди постоянна мярка „задържане под стража“ на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, убили и разчленили възрастния треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Мариана в апартамента им на столичния бул. „Витоша“ и изхвърлили останките им в бидони край Негован.

„Все още не е готова психиатричната експертиза“, обяви пред журналисти прокурорът по делото.

„Обвиняемите искат да бъдат под „домашен арест“. Затова ние по тяхно желание ще обжалваме мярката. Направени са пълни самопризнания. Всичко е разказано едно към едно какво се е случило. Разказано е много подробно и логически свързано“, коментираха служебните адвокати на Пламен и Георги.

„Решението да направят пълни самопризнания е лично тяхно“, заключиха защитниците.

„Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа“ – това са последните думи на обвинения Пламен Шляпашки в съдебната зала. Той поиска домашен арест. Същата мярка поиска и Георги Начев, а в последните си думи каза, че съжалява.

В четвъртък прокуратурата повдигна обвинения за предумишлено убийство с користна цел на строителните работници. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов.

Снимка: БГНЕС

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?