Горещи новини

Създайте модерен интериор с вдъхновяващи фототапети

Създайте модерен интериор с вдъхновяващи фототапети

С подходящ фототапет можете да придадете повече атмосфера на стаята, дълбочина и дори визуално да я направите по-просторна. Понякога боядисаните стени са твърде семпли и скучни и един фототапет наистина може да преобрази помещението.

Фототапетите предлагат безкрайно много възможности за декориране на стаите. Дългите коридори също са идеални за целта. Можете да тапетирате всички стени в стаята или само една като акцент.

Спокойното и непретенциозно изображение прави пространството по-уютно и приятно. А колкото по-голям е фототапетът, толкова по-силно е въздействието от него. В този случай останалата част от стените трябва да бъде по-семпла.

По-малкото пространство става оптически по-голямо с подходящия фототапет, така че не се притеснявайте да го използвате в малки стаи. Изберете принт в черно и бяло или сепия за спокойна атмосфера.

Един запълващ цялата стена фототапет с коне например дава цялата сила, от която се нуждае интериорът. И тъй като той приковава погледите, не се налага да използвате и други богати декорации.

Видове фототапети

Има два вида фототапети: на основата на латекс (като обикновените тапети) и тапети от нетъкан текстил. Каква е разликата? При тапетите на основата на латекс нанасяте лепилото върху тапета, а при нетъканите тапети нанасяте лепилото върху стената. Флизелинът има предимството, че се свива по-малко, също е с по-добро качество, но пък на по-висока цена.

Хартиен срещу нетъкан фототапет

Хартиените фототапети се доставят на части и вие трябва да ги залепите плътно една до друга на стената с лепило. Тук е важно да спазвате правилото за леко припокриване, защото една грешка може да развали изображението.

Поставянето на фототапет не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. За да получите идеално гладка и лъскава повърхност, е много важно всички парчета да пасват идеално. За да бъдете улеснени в това отношение, всяко парче е номерирано. За целта първо трябва да се ориентирате в номерацията и да знаете с точност кое къде да поставите.

Ако не залепите всяка част от тапета на правилното място, пропорциите на снимката вече няма да бъдат същите. А ако скъсате малко някоя част, тогава тя вече не може да бъде възстановена. Ето защо е важно да лепите внимателно и бавно.

 Ако не искате да се занимавате с всичко това, можете да изберете нетъкан тапет. Този тип фототапети се доставят на ролка на широки ленти, които залепвате плътно на стената. По-лесно е да ги поставите в сравнение с хартиения фототапет.

Цял фототапет

Ако искате да залепите фототапет без никакви разминавания между отделните части, можете да изберете цяло изображение. Една стена, облепена с тапет от една част, дава естествено красив краен резултат. Просто трябва да внимавате, когато го залепвате. Препоръчително е да не правите това сами.

Вярно е, че се налага да положите малко усилия за правилното позициониране и залепване на частите на фототапета, но пък удоволствието от гледката ще бъде несравнимо. Можете да поставите и стенно осветление на местата, които искате да подчертаете. В едно голямо помещение могат да се получат фантастични ефекти от прекрасни гледки и качествено осветление.

С малко креативност вашият фототапет може да стане наистина забавен. В мокрите помещения можете да защитите изображенията със стъклена плоча, така че не си поставяйте граници.

Създайте модерен интериор във всяко едно помещение с раздвижени и модерни фототапети. Възможностите са много, просто дайте ход на въображението си.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Създайте модерен интериор с вдъхновяващи фототапети"

Какво мислите?