Home » БЪЛГАРИЯ » Съобщаваме на всички абонати на А1 истината за пилона Рожен и нашите 5G антени
Съобщаваме на всички абонати на А1 истината за пилона Рожен и нашите 5G антени

Съобщаваме на всички абонати на А1 истината за пилона Рожен и нашите 5G антени

БТВ и Нова тв направиха обширни материали за пилона в Рожен. В мрежата обаче се появиха странни публикации, че пилонът има връзка с мобилния оператор А1.

Подигравка със 111-метровия пилон за българското знаме в Рожен мина границата и предизвика реакция от мобилния оператор А1.

Компанията излезе с официално съобщение, че в социалните мрежи се разпространява фалшива новина.

Този път темата не са сметките за телефон, а съ

То е написано от името но А1, но компанията няма нищо общо с него. Шегата е насочена към привържениците на конспирациите, които са страхуват от  5G комуникациите.

Най-често тази група от българите се боят и от т.нар. кемтрейлс, ваксините, но за сметка на това държат много на изконните български ценности и често имат националистически възгледи.

Подигравката има за цел да обърка преданите радетели за издигането на 111-метровия пилон на планинската поляна. Свързването на А1 с амбициозния проект обаче е напълно измислено от авторите на фалшивата новина.

Интересното в случая е, че телекомуникационната компания внася уточнението, че информацията не е вярна, но изглежда няма да преследва авторите на шегата. Ето какво точно заявяват от А1:

„Днес в социалните мрежи започна да се разпространява фалшива новина, свързана с А1 и проекта за изграждане на „Пилон Рожен“. Шегата настрана – тази информация не е истина. А1 нито е спонсор на проекта за изграждане на „Пилон Рожен“, нито има планове да използва пилона като кула за своя базова станция.

Не ни разбирайте погрешно, нашето желание е гигабитовите скорости на 5G ULTRA да станат достъпни за възможно най-голям брой потребители. Просто не смятаме, че „Пилон Рожен“ е подходящо съоръжение, на което да инсталираме телекомуникационно оборудване.“

От изявлението на компанията става ясно, че  А1 всъщност харесват подигравката с привържениците на конспиративните теории. Но тъй като твърде много хора приемат фалшивите новини като чиста истина, се налага да се обяви официално, кое е истина и кое не е. Непредубеденият читател със сигурност ще си даде сам сметка, че т.нар. новина звучи недостоверно.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?