Home » ЗДРАВЕ » Съпругата ми и аз не сме боледували от десетилетия: Тази напитка освежава и прочиства организма
Съпругата ми и аз не сме боледували от десетилетия: Тази напитка освежава и прочиства организма

Съпругата ми и аз не сме боледували от десетилетия: Тази напитка освежава и прочиства организма

След като го опитате веднъж, ще приготвяте този сок повече от веднъж. Отличен е за горещите летни дни, защото ще ви освежи с ароматния си вкус. Имам рецептата отдавна, с жена ми пием тази напитка от десетилетия и оттогава не сме се разболявали. Съпругата е наследила рецептата от баба си, тя я приготви със захар, а ние я правим с мед.

Съпругата ми и аз консумираме по една чаша сутрин, последвано от кафе и закуска. През лятото го пием по-често, понякога по 4-5 чаши. С тази напитка можете да отслабнете, защото пречиства и премахва всички токсини от тялото.

„Освежаваща лятна напитка, готова за няколко минути. Изключително вкусно, просто и наистина освежаващо. Съвсем случайно измислих комбинацията за този сок и тази комбинация лимон/лайка определено ще ви удиви с вкуса си, сигурна съм в това. Наистина освежава и „презарежда батериите“.

напитка детокс

Сироп за имунитет и отслабване

Продукти: 

  • 2 пакетчета чай от лайка
  • 4 лимона
  • 100 г захар (може да се замени с мед)
  • пресни листа от мента
  • лайм
  • вода според нуждите

От тези продукти става голямо количество, достатъчно за 4-5 чаши, а ако ви остане, може да се съхранява в хладилник.

Приготвяне: 

Ако имате листа от мента (най-добре е да ги наберете пресни), накъсайте ги и отделете лист по лист. Поставете листа от мента във всяка формичка за лед и покрийте с чиста вода, след което замразете. Изсипете 1 чаша вода от 200 мл в малка тенджера.

лед от мента

След като водата заври, изключете котлона, добавете две пакетчета чай от лайка и оставете захлупени за няколко минути, докато чаят се вари. Оставя се за около 10 минути. След това прецедете пакетчетата чай и добавете захарта и разбъркайте добре, докато се разтвори в чая.

чай лайка

Вместо захар можете да добавите мед, но нека чаят да е по-сладък. Изстискайте лимоните и веднага ги добавете към чая, дори и да е хладък. Разбъркайте всичко добре и изсипете всичко в голяма кана. Залейте с 1,5 литра студена и чиста вода и разбъркайте добре, докато се смеси.

напитка с лайка

Така приготвената напитка може да сервирате веднага, защото е студена от водата, но може и да я приберете в хладилник, за да се охлади повече. Когато наливате напитката в чаша, добавете едно или две кубчета лед с листенца мента и няколко капки лайм, които могат да служат и за декорация.

напитка с лайм и лайка

Освежаващата лятна напитка е готова за сервиране. Освен това помага за отслабване, прочистване и детоксикация на организма. Най-добре е да се пие сутрин и преди хранене.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?