Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Съпруга на активист от ДБ: Обичам украинските химн и знаме, нашите са опетнени от комунизма
Съпруга на активист от ДБ: Обичам украинските химн и знам нашите са опетнени от комунизма

Съпруга на активист от ДБ: Обичам украинските химн и знаме, нашите са опетнени от комунизма

Слава Янакиева – съпруга на Калин Янакиев от ДБ, омерзена обяснява, че обича украинския химн и знаме, а не българските защото държавни символи защото са опетнени от комунизма. Не разбрах дали госпожата е била актриса след безплатното висше в НАТФИЗ от социализма или не е била толкова надарена, че е останала да изучава на теория киното, за което е добила научна титла.

Булята с руското име, демонстрира посредствени знания по история, защото в България никога на е имало комунизъм. Ако беше внимавала в часовете, вместо да завижда на знаменосеца и асистентките му – например, вероятно щеше да знае това. Както и факта, че българският химн не е съчинен по времето, в което на нея й е останало в паметта! Всичко това не пречи на Слава Янакиева да коментира все едно още в детството си се е осъзнала идейно-политически – с евроатлантическа ориентация. Или пък „трупа актив“ за евентуални нови „активни борци против комунизма в България“.

Личното ми мнение е, ако българите бяха като тази теоретичка, нямаше да се гордеем, че сме държава с 14 века история и непроменено име. Жената е избрала незнайно защо снимка, на която е изглежда много тъжна, за да се представи в социалната мрежа. И съвсем по демократично е ограничила коментиращите под публикациите й. Знам ли, може би детството й не е било О.к., но сега вече каквото и да прави, няма да навакса.

Отделно не ние, нито държавата, сме виновни за неудачите й в ранна възраст – трябва да се търси отговорност от родителите! И внимава със собствените си деца! Да няма дубъл!

Публикуваме коментара на Константин Кисимов по повод емоциите на Слава Янакиева в деня на националния празник на Украйна:

Ето това не мога да простя изобщо на българските демократстващи и украинстващи – антибългаризма. Гледайте как продължават насъскването срещу българското знаме, срещу българския химн!

Госпожата е съпруга на псевдобогослова Калин Янакиев от ДБ. Публикацията е от деня на националния празник на Украйна.

Малко вглеждане и анализ:Жената, която явно е в украино-демократско буйство, пише, че химнът (песента „Горда Стара планина“, написана през 1885 г.) и бил виновен, защото го е слушала с червена пионерска връзка на врата, а знамето (трибагреникът бил използван още от Раковски в неговите две легии – 1861 – 1862 г., след това от Старозагорските въстаници – 1875 г. и от Врачанския комитет – 1876 г., утвърден като национален флаг в Търновската конституция – 1879 г.), защото го била виждала в детството си на „скучни пропагандни мероприятия“.

Трябвало да „ребрандираме държавните си символи“ – тук няма как да не се сетим за „българският лъв трябва да бъде скопен“ на колегата й глобалистоподлога Соломон Паси, тъй като Янакиева не е трактувала поименно единствено герба измежду националните символи…

„Никой не можел да накара“ Янакиева да се разплаче пред българските символи, но изпитвала „дълбоко преклонение“ пред украинските… Същевременно съзнава, че „символите значат много“.

Трябвал ни химн, „неопетнен от комунизма и живян като съдържание“ и „флаг, който е достатъчно изстрадан“. Т.е. „Мила Родино, ти си земен рай“ + поетично описание на областите и географските ни граници – не е „живяна като съдържание“, а знамето на българското национално Освобождение и под което българските герои водиха Войните за национално обединение, не е „достатъчно изстрадано“.

България още трябва да пострада, българите да преживеят още страдания, явно за да изкупят епохата на комунизма…

Забелязвате ли подмяната – както в публикацията на Янакиева, така в цялата идеология на „десните“, демократстващи партии?

Тези хора, под претекст на борба срещу комунистическото минало, мразят и искат да разрушат изцяло България, българското, нацията и нейните символи. След като химнът, написан по повод Българо-сръбската война, и флагът, използван в национално-освободителното движение и приет официално с Търновската конституция, могат да бъдат „осквернени“, заради това, че са преминали и през епохата на „комунизма“, следователно – колко ли пък трябва да е осквернена цяла България и хората, преживели тази епоха?

Логично следва, че има нужда от „ребрандиране“ не само на символите, но по-дълбоко преформатиране на цялото общество и държавност, за да се изтръгне и изкупи периода на социализма.

Скритата мисъл е ясна: да се унищожи България, защото тя и народът й са неизлечимо увредени от комунизма, а всъщност се има предвид – отказват да изпълняват безпрекословно всяка идиотщина на Козяк и ЕС, независимо дали съвпада или е противоположна на българския национален интерес. Освен това, народът е доста русофилски – отказва да забрави Освобождението и все по-антизападен – дразни се от глобал-либерастката агенда…

Тези хора са вредни за държавата ни.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?