Home » ЗДРАВЕ » С този прост трик ще пиете повече вода!
С този прост трик ще пиете повече вода!
С този прост трик ще пиете повече вода!

С този прост трик ще пиете повече вода!

Водата е в основата на здравословния живот. Без храна можем да издържим около 3 седмици, но без вода – не повече от 3 дни. Разбира се, това е приблизително, тъй като всичко зависи строго от състоянието на организма и от климата. Ако сте от тези, които забравят – въпреки горещото време – във въртележката на всекидневието да пиете редовно вода, следният трик, който при това е безплатен, ще ви подсеща. Съвсем лесно ще се научите да пиете повече вода, предава obekti.bg.

Водата е истинско чудо. Който пие всеки ден 1,5 до 2 литра вода (по препоръка на здравните власти), прочиства тялото си от токсини, подобрява концентрацията си и просто живее по-здравословно. Но бъдете честни: в строго разчетеното си по часове всекидневие често изобщо не се сещате, че трябва да пиете вода. Сутринта ви започва с кафе, към обяда обикновено избирате „по-вълнуващи“ питиета, а през лятото често завършвате деня с чаша леденостудено бяло вино. Жалко, защото ако замествате всяка от тези напитки с вода, с тялото ви ще се случат страхотни неща!
Ако си оставя бутилка на бюрото и си казва, че до вечерта трябва да я изпие. Само че докато все си повтаряте, че има още време, изведнъж се оказва, че слънцето е залязло, а ви остава още литър, който няма как да погълнете наведнъж. Вместо да разчитате на мобилни приложения, които да ви напомнят да пиете вода, на лепящи листчета или на голям минерален запас, струпан на бюрото ви, ние ви предлагаме следния трик, който да приложите веднага! Превърнете бутилката си с вода в таймер.

Снабдете се с маркер и отбележете на етикета на бутилката (голяма!) какво количество докога трябва да сте изпили. Пример: в 9 часа сутринта трябва да сте изпили една трета, в 12 на обяд половината, в три следобед три четвърти, а привечер бутилката трябва да е празна. С този трик не само ще отпивате редовно някоя и друга глътка, но при всяко посягане към бутилката ще се сещате да си напълните поне една чаша.

Опитайте и оставете утре на бюрото в офиса една бутилка от литър и половина, разграфена по този начин.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?