С хеликоптер „Кугър“ ще обливат копнеещите да се изкъпят в безводните села в община „Родопи“

С хеликоптер „Кугър“ ще обливат копнеещите да се изкъпят в безводните села в община „Родопи“

Кметът на община „Родопи“ е светец за бабите в Родопската яка.

„Като небесен пратеник е за нас! Кмет като мед!“, радват му се. „Ляга и става с нас! Готов е всяка лично на обгрижва, като Св. Павел е, заслужава да го нарисуват на икона и на новите избори с нея да ходим да гласуваме.“, благославят го те.

Динко ПЕТКОВ

Той си е заслужил всенародната любов. Като прочутата статуя „Мислителят“ по цял ден мисли какво може още да направи за хората. Страда заради тях. Окуця, обикаляйки съборите в общината, закъса с ахилесовата си пета. Казват, че от кахъри получил тремор на едното си око, все едно намигвал с него. Незнаейки за това му ново страдание, бабите поруменявали, когато го срещали. Отвикнали отдавна мъж да им намигва. Мъжете пък приемали намигването към тях философски.

„Ами до там води насаждането на джендърството, но какво да прави, кмет е, гледа да следва евроатлантизма!“.

Не можем да твърдим, че информацията ни е меродавна, а е само слух, но сме длъжни в стремежа си да бъдем сред първите на медийния фронт, да разкрием какво е замислил родопският общински властелин.

В момента огромен проблем е безводието в някои села на община „Родопи“. „Абе, къде живеем, в Сахара или в подножието на Родопите, а?“, негодуват обезводнените. Нищо не помага. И мокри кърпички им пращат, за да не се усеща, че отдавна не са се къпали, и безплатно бутилки, напълнени с лековитата вода от чешмите на село Брестовица.

Според наш източник, който уточнява, че това го е дочул в кафенето пред общината, кметът е взел кардинално решение.

„Хайде, донякъде утоляваме жаждата на хората ни. С водоноски им караме целебната вода от Брестовица. Ще са доволни, ще се излекуват по този начин, който има лумбаго, хемороиди, запек, болно сърце и още куп болести. С къпането обаче сме зле. Ще почне да намирисва. От Пловдив ще ни се намръщят, че са отворили прозорците си за свеж въздух от Родопите, а оттам идвала миризма като от некъпано.“, не бил на себе си кметът от безводната ситуация „Обещавам на безводните села, че ден и нощ ще работим, за да текнат отново чешмите им. Поръчали сме най-модерните ВиК тръби, евроатлантически са – позлатени. Ще теглим общински заем, но ще ги доставим. С тях ще сме във воден рахат най-после!“, демонстрирал оптимизъм той, ако това с позлатените евротръби е вярно.

Този път отклонените пари от този заем обаче щели отидат не в нечий корумпиран джоб, както е по традиция. С тях ще се построят нови детски градини, по една за всяко село. Докато ги доставят, в обезводнените села нямало да ходят некъпани. С революционно кметско решение поне веднъж седмично те ще се поздравяват – по-вярващите с „Баня Воскресе!“, „Воистина Воскресе!“, атеистите – с „Честита баня!“.

По програма всеки ден къпането ще се извършва в по едно от сушавите село. По начин, неприлаган никъде по света. С хеликоптер „Кугър“ от военната база в Крумово. Досега той е използван за гасане на пожари. Вече ще го включат с друга задача. Отново напомняме, че нито от кметството, нито от военните има потвърждение за новата хеликоптерна мисия. Идеята е, например, в Марково в неделя да се раздават безплатно сапун, шампоан и спарче на всеки жител. Мераклията да се окъпе първо се насапунисва, ошампоанва се и чака със спарчето.

Точно в 12.30 над селото прелита хеликоптер „Кугър“ и излива вода над насапунисаните и ошампоанените. Обливани от горе, те включват в действие спарчето. Ако е нужно селската кметица се обажда „Курар“-ът да прелети отново, за да могат да се изплакнат хората. На другия ден, например, в 13 часа същата процедура ще се извърши над село Лилково. И така, докато във всички обезводнени села замирише на къпано.

„Ох, баня, ох кеф!“ ще се чуват възгласи от Родопската яка. За завист на пловдивчани, които, като се качат в някой от градските автобуси, разбират колко от тях пестят от сметките за вода, като не се къпят.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "С хеликоптер „Кугър“ ще обливат копнеещите да се изкъпят в безводните села в община „Родопи“"

Какво мислите?