Home » KO4 STORY » Тази майка купи на просяк закуска, но бележката, която той ѝ написа, спря дъха ѝ
Тази майка купи на просяк закуска

Тази майка купи на просяк закуска, но бележката, която той ѝ написа, спря дъха ѝ

Кейси Фишер е студент и млада майка, живееща в САЩ. Един ден тя иска набързо да си купи нещо за хапване рано сутрин, преди отново да влезе в залата за лекции.

Случайно тя се запознава с бездомен човек на улицата, а тази среща завинаги ще промени живота й, видя Ко4. Но защо? Самата тя обяснява всичко в пост, който споделя пред приятелите си в социалната мрежа Facebook. Ето какво пише Кейси:

“Днес отидох до “Дънкин” и видях бездомник да брои монетите, които има, за да си купи нещо за ядене. Аз започнах да го разпитвам, но той отговаряше с досада и троснато.

Помолих го да седне с мен. Той ми каза много за това как хората обикновено искат да му се подиграят, защото е бездомен, как наркотиците го превърнали в човекът, който мрази, той загубил майка си, болна от рак, никога не е познавал баща си и той просто искал да бъде някой, а майка му щяла да се гордее с него…”

Кейси ФишерТази прекрасен човек се казваше Крис, а той е един от най-честните и искрени хора, които съм срещала …

Помоли да изчакам, за да може да напише нещо за мен. Подаде смачкана бележка, като се извини за това, че пише с нестабилна ръка, усмихна се и си тръгна. Отворих бележката и това, което пишеше беше. “Исках да се самоубия днес, но заради теб няма да го направя, красиво лице!”

Така с един малък, но всъщност силен жест, Кейси успява да спаси живота на Крис. И да му вдъхне нова надежда за живот.

Всичко това ни напомня, че понякога малките жестове могат да означават много за хората около нас. Нужно е просто да отворим сърцата си за тях и да бъдем добри. Останалото ще се нареди от самосебе си. Дано повече хора да последват примера на младата майка Кейси. Само така ще имаме по-добро бъдеще!

Източник: Хоткафе

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?