Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Татко не повярва, че ги гледам в саксия: Вместо да давам пари в магазина си ги бера от балкона
Татко не повярва че ги гледам в саксия: Вместо да давам пари в магазина си ги бера от балкона

Татко не повярва, че ги гледам в саксия: Вместо да давам пари в магазина си ги бера от балкона

Боровинките – склад на витамини, необходими за нашето тяло. Но за разлика от други полезни продукти, боровинките са и адски вкусни. Можем да си ги ядем просто ей така, смесени със захар или добавени към любимите сладкиши и десерти.

За съжаление, боровинките са по-скъпи от много други плодове. Но това не е причина да се лишим от витамините и уникалния им вкус. Ето как да си отгледаме сами боровинки в градината и да им се наслаждаваме неограничено: Условия за отглеждане на боровинки

1. БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ

Преди да засадите боровинки, уверете се, че сте си купили храст, който е най-подходящ за вашия климат. Някои сортове обичат висока влажност, а други добре издържат на високи температури.

2. ПОЧВАТА ИМА ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ

За да дадат боровинковите храсти изобилен плод, киселинността на почвата трябва да е между 4 до 5 рН. Ако почвата в градината не отговаря на това изискване, може да засадите храстите в саксии.

3. ЗАСАДЕТЕ БОРОВИНКИТЕ ПРАВИЛНО

Боровинките се нуждаят от слънчева светлина и добра почва. Разстоянието между храстите трябва да бъде не по-малко от 1,5 м. Ако искате да гледате боровинки в саксия, то тя не трябва да бъде по-малка от 50 см в диаметър. На тези плодове им е достатъчен 5-10 см слой вода за една седмица.

4. БЕЗОПАСНОСТ ПРЕДИ ВСИЧКО

Защитете боровинките от насекоми и птици с помощта на бамбукови пръчки или специална решетка.

5. ПОДРЯЗВАЙТЕ КЛОНКИТЕ

По този начин храстчето боровинки може да дава плод в продължение на повече от 20 години. Тъй като храстът с отрязани клони дава по-малка реколта, можете да си засадите не един, а няколко.

6. КОГА Е НАЙ-ДОБРЕ ДА ГИ ЗАСАДИМ

Боровинките е най-добре да се садят в началото на пролетта, а през юли вече зреят. След като плодовете са узрели, не ги късайте веднага, а след няколко дни – така ще бъдат още по-вкусни.

Надяваме се, че тези съвети ще превърнат вашата градина в рай за боровинките. Споделете ги с приятелите си!

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?