Home » KO4 STORY » Тежката история на Евгени, който взриви банкомата на ДСК
Тежката история на Евгени

Тежката история на Евгени, който взриви банкомата на ДСК

Историята на Жоро Милионера се повтаря отново, научи КОЧ

Това стана ясно на делото срещу 22-годишния Евгени Недялков, който отговаря пред магистратите по повдигнатите обвинения за взривяването на банкомата на ДСК в ж.к. „Тракия“ и още един в София. Общото е, че задигнатите около 220 000 лева от банката все още са в неизвестност. Илия е бил задържан със сумата от 600 лева в джоба си.

„Ако се беше обогатил с 200 000 лева, няма логика да се върне да прибира от Бургас една кола за 3 000 лева. Това е ако се приеме твърдението на прокуратурата, че е избягал с парите“, съобщи озадачено адвокат Светлана Паскалева, която защитава Евгени.

Припомняме, че инцидентът стана около 4,35 ч. преди разсъмване, на 7 юли м.г. Тогава Евгени и неговият съучастник Илия използваха горивно-кислородна смес, за да взривят клона на ДСК, а тежката врата на банкомата отхвърча на поне 10 метра и падна на алеята, където по чудо не е имало човек.

Илия се укри в Турция и не присъства на заседанието. Той е установен, но само по данни.

Днес стана ясно, че Евгени е имал много тежък живот. Израснал е без баща. Има няколко братя и сестри, които са били гледани от баба им и дядо им. Те са живеели в много беден район в Молдова, а това принудило майка им да замине да работи в Турция като домашна помощница. Тя е там от 20 години. Въпреки всички житейски несгоди, Евгени намерил сили да запише висше образование и дори често ходел в Турция при майка си, където работел във фабрика за мебели, за да може да подпомага семейството си. Всичко това приключило миналата година, когато той беше арестуван в Бургас за взривяването на банкомата на ДСК в ж.к. „Тракия“.

Тежката история на Евгени

Защитничката на Евгени Светлана Паскалева поиска делото да бъде разгледано по съкратената процедура – без разпит на свидетели, вещи лица и събиране на нови доказателства. Така, ако бъде признат за виновен, присъдата на Евгени ще бъде редуцирана с 1/3. По закон за подобно престъпление се предвижда от 10 до 20 години затвор.

В съдебната зала представител на банка ДСК поиска дружеството да бъде конституирано като граждански ищец, а сумата на иска е 214 000 лева.

Паскалева контрира с изявлението, че още миналата година е поискала справка от прокуратурата дали парите са имали застраховка и дали са били възстановени. Ако е така, то искът може да бъде отхвърлен от съда.

Тези доказателства ще бъдат събрани и представени пред магистратите на следващото заседание, когато се очаква да бъде прочетена и присъдата на 22-годишното момче.

Делото беше отложено за 17 май, а парите остават в неизвестност.

Марица

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?