Home » БЪЛГАРИЯ » Тежки проблеми застигнаха шефката на скандална пловдивска забавачка
шефката на скандална пловдивска забавачка

Тежки проблеми застигнаха шефката на скандална пловдивска забавачка

Директорката на ДГ „Мир” е уволнена, научи ko4.

Светлана Джаникян е освободена със заповед на кмета, която е връчена днес и влиза в сила утре.

До освобождаването на Джаникян се стига след повече от три месеца сътресения в учебното заведение.

Конфликтите започнаха в края на октомври и първите дни на ноември след жалба от родители, че 5-годишният им син е системно наказван да седи на стол, да не закусва и да мие тоалетните.

На родителска среща за изясняване на позициите се стигна до обиди и закани между директорката и екипа в присъствието на родителите. Тя излезе в болнични, семействата заляха институциите с жалби и поискаха оставката й.

Проверка на общината установи, че има пропуски в работата и на директорката, и на педагозите. И препоръча спешни мерки за подобряване на диалога и психоклимата.

След завръщането на Джаникян на работа на 6 януари обаче не се постигна помирение със семействата. Самата тя твърди, че се е извинила на педагозите и те от своя страна са й се извинили, като заедно са взели решение за нов подход в общуването помежду им.

Родителите обаче изразиха съмнение доколко това ще има ефект и заявиха позицията си на сесия на Общинския съвет, като бяха изслушани лично от кмета Здравко Димитров, зам.-кмета Стефан Стоянов, шефката на общинския отдел „Образование” Донка Щилянова, председателя на Комисията по образование в местния парламент Едуард Сарафян.

Днес майки и татковци се срещнаха и с областния управител Дани Каназирева.

Междувременно градоначалникът е подписал заповед за уволнение, вместо първоначалното намерение за административно наказание – забележка.

Блиц

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?