Тестото се замесва с газирана вода и питката става мека, като памук

Тестото се замесва с газирана вода и питката става мека, като памук

Вижте как да приготвите тесто с газирана вода и питката ще стане много пухкаа.

Необходими продукти:

  • Пшенично брашно 1 кг.;
  • Кефир 0,5 л.;
  • Кисело мляко 150 гр.;
  • Газирана вода 100 мл.;
  • Слънчогледово олио 50 мл.;
  • Сода бикарбонат 1 ч.л.;
  • Трапезна сол 1 чаена лъжичка;
  • захар 1,5-2 ч.л.

Начин на приготвяне на тесто за пухкава питка:

Преди да приготвите тестото, първо извадете всички съставки предварително, така че да се затоплят до стайна температура.

В купа смесете всички течни съставки, които са необходими за тестото.

След това добавете сол, захар, сода към сместа и разбъркайте добре, докато се разтворят напълно.

Към сместа постепенно добавяме предварително пресятото брашно и бавно разбъркваме до получаване на хомогенно тесто.

Трябва да лепне малко по ръцете ви, защото много стегнато тесто ще попречи на питката да стане пухкава и мека.

След като тестото за питката е готово, оставете да втаса за половин час.

Тесто с газирана вода. Питката става пухкава и много вкусна

Намажете ръцете си с олио или масло, размесете отново тестото и оформете питката по ваше желание след което оставете отново за 20-30 минути.

Тесто с газирана вода. Питката става пухкава и много вкусна Тесто с газирана вода. Питката става пухкава и много вкусна

Намажете питката с разбит жълтък и 1 лъжица олио. Сложете питката да се пече за 40 минути на 200 градуса.

Тесто с газирана вода. Питката става пухкава и много вкусна

Тесто с газирана вода. Питката става пухкава и много вкусна

Добър апетит!

Как се прави идеалната содена питка за Бъдни вечер – 3 изпитани рецепти:

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Тестото се замесва с газирана вода и питката става мека, като памук"

Какво мислите?